Amerikansk romfartsselskap tilbyr privatpersoner en tur rundt jorden

Romturisme er i ferd med å bli et faktum.

Dette satellittbildet, tatt fra Den internasjonale romstasjonen (ISS), viser lys fra Egypt.

Frem til i dag har syv privatpersoner betalt for en eksklusiv tur til verdensrommet.

Den amerikanske multimillionæren Dennis Tito ble verdens aller første romturist i 2001. For 20 millioner dollar fikk han seg en tur til Den internasjonale romstasjonen (ISS).

Senere har seks andre romturister fulgt i hans fotspor. Siden 2009 har imidlertid romturismen stått stille, ifølge Wired.

Tesla-grunnleggers selskap går foran

Tirsdag ble det kjent at det amerikanske romfartsforetaket SpaceX planlegger å sende fire privatpersoner opp i verdensrommet for en tur rundt jorden mot slutten av 2021 eller tidlig i 2022. Det skriver The Verge.

Det er Tesla-grunnlegger Elon Musk som står bak SpaceX. Det kommersielle romfartsselskapet har over 7000 ansatte, og har gjennomført en rekke spektakulære oppskytninger og utviklet nyskapende teknologi for romfart.

I 2018 skjøt selskapet opp Falcon Heavy-raketten, som er den kraftigste raketten som er skutt opp siden NASAs Saturn V-program, som ble brukt til å sende mennesker til månen.

Les også

Hit kan du reise som romturist i 2020 – hvis NASA får viljen sin

En slik fartøy, kalt Space X Dragon, skal frakte fire privatpersoner på tur ut i rommet.

Flere runder rundt jorden

Romturisme er et relativt nytt begrep som beskriver fenomenet turisme i rommet.

SpaceX kunngjorde tirsdag at de har inngått en avtale med Space Adventure – foretaket for romturisme som tidligere har sendt syv privatpersoner til ISS.

Space Adventures vil ikke offentliggjøre hva romturen vil koste, eller hva slags forberedelser romturistene må gjennom.

Romturistene vil reise med en mennesketilpasset utgavet av romfartøyet SpaceX Dragon, og vil bli fraktet rundt jorden to eller tre ganger.