Verden

108 nye dødsfall av Wuhan-viruset. Totalt er over 1000 døde registrert.

Tallet på døde i virusutbruddet i Kina har passert 1000, opplyser kinesiske myndigheter. Over 42.600 er smittet av det nye coronaviruset.

Tallet på døde i virusutbruddet i Kina har passert 1.000, opplyser kinesiske myndigheter. I den hardt rammede provinsen Hubei har dødstallet økt med over 100 på ett døgn. Her desinfiseres stengte butikker i storbyen Wuhan. Cheng Min / Xinhua via AP

 • NTB

Det eksakte tallet på døde på landsbasis i Kina økte til 1016 tirsdag. Økningen kommer etter at det ble meldt om 108 nye dødsfall. 103 av dem i Hubei-provinsen, der utbruddet startet.

I den daglige oppdateringen bekrefter helsemyndighetene i Hubei at 2097 flere personer er smittet av det nye coronaviruset i provinsen. Til sammen er det nær 2500 nye smittede i hele Kina.

Det bringer tallet på bekreftede smittetilfeller i Kina opp i mer en 42.600. Tallet er basert på tidligere tall offentliggjort av myndighetene.

Viruset dukket først opp på et marked i byen Wuhan i Hubei-provinsen, der det ble solgt en rekke levende dyr og dyreprodukter, trolig også utrydningstruede pangoliner.

Kinas president Xi Jinping møtte mandag medisinsk personell og pasienter på et sykehus i Beijing. Han sa at Kina var klar til å innføre flere tiltak for å begrense spredningen av viruset, opplyser den statlige kringkasteren CCTV.

Et team fra Verdens helseorganisasjon (WHO) bestående av internasjonale eksperter kom til Kina mandag. Før avreise uttrykte WHO-sjef Tedros Adhanom Ghebreyesus bekymring for at det var oppdaget noen smittetilfeller hos personer utenfor Kina som ikke hadde reist til landet.

I Storbritannia er det nå registrert åtte tilfeller, og myndighetene advarer om at utbruddet av Wuhan-viruset er en alvorlig trussel.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Koronaviruset

Koronaviruset

 1. POLITIKK

  Verden står for tur: Slik skjer neste trinn i åpningen av grensene

 2. OSLOBY

  Labre forventninger ved Oslo-attraksjoner tross gjenåpning for europeiske turister

 3. VERDEN

  12 land opplyser at de fremdeles ikke har koronasmitte

 4. VERDEN

  2500 ansatte, men ikke en eneste er smittet av korona. Slik får de det til.

 5. ØKONOMI

  NHO vil ha vekk koronakravet om bordservering

 6. NORGE

  Tror massetesting kan være i gang allerede i år: – Vi har kommet veldig langt på kun kort tid