Verden

108 nye dødsfall av Wuhan-viruset. Totalt er over 1000 døde registrert.

Tallet på døde i virusutbruddet i Kina har passert 1000, opplyser kinesiske myndigheter. Over 42.600 er smittet av det nye coronaviruset.

Tallet på døde i virusutbruddet i Kina har passert 1.000, opplyser kinesiske myndigheter. I den hardt rammede provinsen Hubei har dødstallet økt med over 100 på ett døgn. Her desinfiseres stengte butikker i storbyen Wuhan. Foto: Cheng Min / Xinhua via AP

 • NTB

Det eksakte tallet på døde på landsbasis i Kina økte til 1016 tirsdag. Økningen kommer etter at det ble meldt om 108 nye dødsfall. 103 av dem i Hubei-provinsen, der utbruddet startet.

I den daglige oppdateringen bekrefter helsemyndighetene i Hubei at 2097 flere personer er smittet av det nye coronaviruset i provinsen. Til sammen er det nær 2500 nye smittede i hele Kina.

Det bringer tallet på bekreftede smittetilfeller i Kina opp i mer en 42.600. Tallet er basert på tidligere tall offentliggjort av myndighetene.

Viruset dukket først opp på et marked i byen Wuhan i Hubei-provinsen, der det ble solgt en rekke levende dyr og dyreprodukter, trolig også utrydningstruede pangoliner.

Kinas president Xi Jinping møtte mandag medisinsk personell og pasienter på et sykehus i Beijing. Han sa at Kina var klar til å innføre flere tiltak for å begrense spredningen av viruset, opplyser den statlige kringkasteren CCTV.

Et team fra Verdens helseorganisasjon (WHO) bestående av internasjonale eksperter kom til Kina mandag. Før avreise uttrykte WHO-sjef Tedros Adhanom Ghebreyesus bekymring for at det var oppdaget noen smittetilfeller hos personer utenfor Kina som ikke hadde reist til landet.

I Storbritannia er det nå registrert åtte tilfeller, og myndighetene advarer om at utbruddet av Wuhan-viruset er en alvorlig trussel.

Les mer om

 1. Koronaviruset

Koronaviruset

 1. NORGE

  Regjeringen fikk råd om å gjøre det enklere for hyttefolket. Så endret smitten seg.

 2. NORGE

  Direkteblogg om korona

 3. VERDEN

  Smitten eksploderer i Europa: - Kontinentet er i ferd med å miste kontrollen

 4. VERDEN

  Rekordmange dør av korona. Nå vil Russland prøve «den svenske modellen».

 5. VERDEN

  Frankrike stenger ned igjen. Innbyggerne hamstret dopapir, pasta og kontorutstyr.

 6. NORGE

  Helsetoppene endrer koronastrategi. Nå vil de spille mer på følelser.