Verden

Disse døde i San Bernardino

Yvette Velasco (t.v) var 27 år og blant de yngste av de drepte i skytingen i USA. Nicholas Thalasinos ble 52 år og praktiserende jøde.

Dette er de døde etter skytingen i USA

  • Marita E. Valvik
    Marita E. Valvik

Torsdag kveld ble alle ofrene etter skytingen i San Bernardino navngitt i amerikanske meder.

Blant de døde er en trebarnsmor som flyktet fra religiøs forfølgelse i Iran, en seksbarnsfar, en kvinne som var åtte år da hun og hennes mor forlot Vietnam for å få et bedre liv, skriver Los Angeles Times.

Dette er navnene til 14 som ble drept under skytingen i det som skulle være en hyggelig julelunsj. Alle bodde i Sør-California.

Robert Adams , 40 år fra Yucaipa. Han jobbet som inspektør i San Bernardino, der han ofte kontrollerte oppføringer av blant annet svømmebassenger. Han var gift og hadde en datter på nær to år.

Yvette Velasco, 27 år fra Fontana var en av de drepte i skytingen i USA. Hun var en av fire søsken og jbobet som helsespesialist i helsedepartementet i San Bernardino.

Yvette Velasco , 27 år fra Fontana. Hun jobbet som helseinspektør i fylket. Isaac Amanios , 60 år fra Fontana. Han jobbet i fylkets helsedepartement, var gift og hadde tre barn.

Bennettene Bet-Badal , 46 år fra Rialto. Hun var farmasøyt og jobbet som helseinspektør, blant annet var hun ansvarlig for å sjekke tilstanden på ulike restauranter. Da hun var 18 år kom hun og familien til USA fra Iran, etter å ha flyktet fra islamsk ekstremisme og forfølgelse av kristne etter revolusjonen. I USA møtte hun en politimann hun giftet seg med og sammen fikk de tre barn.

Harry Bowman , 46 år fra Upland. Han etterlot seg to døtre.

Sierra Clayborn , 27 år fra Moreno Valley. Hun jobbet som helseinspektør i kommunen og bodde sammen med kjæresten sin.

Juan Espinoza , 50 år fra Highland. Han jobbet som inspektør i kommunen, var gift og etterlot seg to barn.

Aurora Godoy , 26 år fra San Jacinto. Hun hadde vært i helsedepartementet siden januar, og før det jobbet hun med å registrere velgere. Hun var gift og etterlot seg et barn.

Shannon Johnson , 45 år fra Los Angeles. Han jobbet som inspektør for fylkets folkehelseavdeling i et tiår, der han førte tilsyn med mattrygghet og rekreasjonssentre. Han bodde sammen med kjæresten.

Larry David Kaufman , 42 år fra Rialto. Han drev kaffebaren på konferansesenteret der skytingen fant sted. Han bodde sammen med kjæresten og blir beskrevet som en mann som ofte forsinket køen i kassen på matbutikken fordi han ble stående og prate med alle i køen. Familien fikk først beskjed om at han var såret i skytingen, og de levde i uvisshet i 22 timer før de fikk den endelige, triste beskjeden.

Damian Meins , 58 år fra Riverside. Han har jobbet i fylket i 28 år i flere stillinger, og gikk av med pensjon for noen år siden. Etter det har han jobbet ved en av skolene i fylket, der var det blant annet hans oppgave å være julenisse for barna.

Tin Nguyen , 31 år fra Santa Ana. Hun jobbet som helseinspektør i fylket. Da hun var åtte år flyktet hun, moren og besteforeldrene fra Vietnam. Hun og kjæresten planla å gifte seg i 2017 og for tiden jobbet hun mye for å spare til dette og nytt hus.

Nicholas Thalasinos, 53 år og ifølge kona en svært troende jøde.

Nicholas Thalasinos, 52 år fra Colton. Han jobbet også som helseinspektør i fylket. Han var gift og ifølge kona var han en svært religiøs jøde. Han jobbet sammen med den mistenkte gjerningsmannen. Kona sier at han kom godt overens med alle, og viste at gjerningsmannen var muslim, men at hun ikke hadde hørt han si noe om at kollegaen hadde ekstreme synspunkt. Michael Raymond Wetzel , 37 år fra Lake Arrowhead. Han jobbet som helsespesialist i fylket. Han var gift, hadde seks barn og var trener for den fem år gamle datterens fotball-lag.