Verden

3.400 på flukt har omkommet i år

Over 3.400 flyktninger og migranter har mistet livet eller er meldt savnet etter å ha forsøkt å krysse grenser i år, rundt 80 prosent av dem etter å ha forsøkt å ta seg sjøveien til Europa.

Tusenvis av flyktninger og migranter som forsøker å ta seg sjøveien til Europa, har mistet livet. Foto: Reuters / NTB scanpix
  • NTB

Bare i løpet av den siste uka i april ble 1.100 mennesker funnet druknet eller meldt savnet i Middelhavet, etter at ni fullastede båter på vei fra Libya til Europa forliste, opplyser Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM).

I fjor døde 3400 flyktninger i Middelhavet. Det er vår tids skam at vi aktivt holder oss på bekvem avstand fra denne uutholdelige lidelsen.

Antallet migranter og flyktninger som hittil i år har måttet bøte med livet, er 12 prosent høyere enn i samme periode i fjor.

– Og for hver migrant som dør, påvirker det trolig 20 andre, sier IOMs talsmann Leonard Doyle for å understreke omfanget av den humanitære katastrofen.

IOM anslår at under halvparten av alle som antas å ha omkommet i Middelhavet i fjor, ble funnet.

I løpet av de siste 20 årene har over 60.000 flyktninger og migranter mistet livet i forsøk på å ta seg til andre land for å søke beskyttelse og velstand, anslår IOM.

Les også

  1. Over 1.300 migranter reddet opp fra Middelhavet lørdag

  2. Fire spørsmål og svar om deporteringen av migranter fra Hellas til Tyrkia

  3. Migranter sperres inn i overfylte, elendige fengselsaktige leirer i Libya

Les mer om

  1. Europa
  2. Migrantkrisen i Europa
  3. Flyktninger