Verden

Strelle-drapet: Ektemannen (48) også siktet for drapsforsøk på gutt

Politiet har nå siktet den norske ektemannen til Natalia Strelle (38) for drapet på den norsk-russiske pianisten, og drapsforsøk på en gutt under 17 år.

  • Andreas Slettholm
    Andreas Slettholm
    Kommentator

Den norsk-russiske pianisten Natalia Strelle (38), også kjent som Strelchenko, ble funnet hardt skadet av politiet i sitt hjem natt til søndag. Hun døde senere av skadene.

Hennes norske ektemann, som er musiker og agent, er nå siktet for drap på kona. Han er også siktet for drapsforsøk på en gutt under 17 år, opplyser Manchester-politiet. Både drapet og drapsforsøket skal ha funnet sted natt til søndag.

Ifølge Manchester Evening News er den aktuelle gutten 14 år, som er samme alder som Strelles sønn.

Ektemannen skal fremstilles for varetektsfengsling onsdag, skriver politiet i en pressemelding.

Hadde middagsgjester rett før drapet

Strelles plateprodusent Arne-Peter Rognan fortalte til Aftenposten tidligere i dag at han deltok på middagsselskap hjemme hos ekteparet bare timer før tragedien inntraff.

Der var også den 14 år gamle sønnen og en polsk fiolinist som deltok på innspillingen. Rognan, som har utgitt plater med Strelle i 12 år, forlot huset ved ti-tiden.

Etter midnatt skal noe ha skjedd, og sønnen og den kvinnelige fiolinisten løp ut av huset for å få ringt til politiet.

Politi og ambulanse rykket ut 00.45 natt til søndag. Da politiet ankom, sto ikke livet hennes til å redde. Strelle døde senere på sykehuset av hode— og nakkeskader, viser obduksjonen.

- Jeg trodde ikke noe på det da politiet tok kontakt søndag morgen. Det her hadde ikke noen drømt om at kunne skje, sa Rognan til Aftenposten tidligere tirsdag.

Ekteparet hadde vært gift i nøyaktig to år da Strelle ble drept.

Bekrefter ikke barns identitet

Strelles sønn på 14 år er også en talentfull musiker, og har blant annet holdt konserter sammen med moren og ektemannen hennes.

Aftenposten har tirsdag kveld vært i kontakt med Manchester-politiet. Vakthavende ved sentralvakten opplyste at politiet ikke bekrefter identiteten på ofre som er under 17 år.

- Alle er like sjokkerte

Det norske musikkmiljøet er vantro etter drapet.

- Dette er helt uvirkelig. Slik jeg kjenner mannen, er han av typen som ikke en gang gjør en flue fortred, sier en norsk musiker som kjenner paret.

Musikervennen forteller at de han snakker med i miljøet synes saken er like overraskende som han.

— Alle vet jo hvem hverandre er, og de jeg har snakket med, er like sjokkerte alle sammen. Det er jo ikke noe sånn som skjer i vårt miljø, sier musikervennen.

Han beskriver den drapssiktede ektemannen som «en lun, rolig type med masse humor».

BAKGRUNN:

Les også

  1. Norsk-russisk musiker funnet drept i England

  2. Ble dømt for vold mot Strelle i 2013

  3. Strelle-drapet: Ektemannen (48) også siktet for drapsforsøk på gutt

  4. Strelle-drapet: Middagsselskap endte i tragedie

Natalia Strelle, også kjenet under sitt gamle etternavn Strelchenko, var en av Norges beste pianister. Hun meldte flytting fra Norge tidligere i år og bodde delvis i Manchester i Storbritannia, og delvis i Paris.