Verden

Undersøker om noen kan ha sluppet tigren løs

Politiet undersøker om tigeren som drepte en 17 år gammel gutt i San Francisco rømte på egen hånd eller om hun fikk hjelp.

Forsterket vakthold etter tigerangrepet. Foto: ROBERT GALBRAITH / REUTERS

– Ble tigeren sluppet ut med vilje? spør den amerikanske TV-stasjonen NBC på sine nettsider. Det er det politiet nå undersøker.

San Fransisco Zoo er sperret av og politietterforskere finkjemmer åstedet.

En 17 år gammel gutt ble drept og to brødre på 19 og 23 år ble alvorlig skadd etter at tigeren Tatiana rømte tirsdag ettermiddag lokal tid. Politiet kom raskt til og skjøt og drepte tigeren, og dyrehagen ble stengt og evakuert.

Den drepte 17-åringen er identifisert som Carlos Sousa Jr. (bildet).

Kriminaletterforskning

– Politiet har åpnet en kriminaletterforskning for å avgjøre om mennesker var involvert i rømningen eller om tigeren kan ha kommet seg ut på egen hånd, sier politisjef Heather Fong.

Politiet vil ikke utelukke muligheten for at tigeren kan ha blitt sluppet ut med vilje, eller kommet seg ut på grunn av at noen har opptrådt uaktsomt.

San Fransisco Zoo kan ikke forklare hvordan tigeren Tatiana klarte å rømme og drepe en av de besøkende i dyrehagen.

– Dyret ser ut til å ha klatret eller på en eller annen måte hoppet ut av innhegningen, sier direktør Robert Jenkins.

– Umulig

Men flere eksperter hevder tigeren umulig kan ha hoppet over den høye sperringen.

– Det er praktisk talt umulig. Det er noe som foregår her, sier tidligere direktør ved Columbus Zoo, Jack Hanna til nyhetsbyrået AP.

Også for ett år siden skapte Tatiana skrekk i San Francisco Zoo, da den 160 kilo tunge sibirske tigeren rev armen av en dyrepasser foran øynene på lamslåtte besøkende.

Det ble ikke vurdert å avlive henne etter angrepet på dyrepasseren, siden hun ifølge dyrehagen kun hadde oppført seg slik normale tigre gjør.

Carlos Sousa Jr. ble drept 1. juledag. Foto: AP PHOTO