- En historisk forsoning

  • Dette er historisk. Muslimer og ikke-muslimer er kommet nærmere hverandre, sier imam Mehboob ur-Rehman etter Magazinetredaktør Vebjørn K. Selbekks beklagelse i går.

Forsoningen mellom Magazinet-redaktøren og norske muslimer kan vekke internasjonal oppsikt. Imam Mehboob-ur-Rehman var en av 15 svært glade norske imamer som i går applauderte redaktør Vebjørn K. Selbekks beklagelse over trykkingen av Muhammed-karikaturene i Magazinet.Selbekk angrer trykkingen "fordi den har ført til et enormt press på ham selv og andre, og at konsekvensene ble så mye større enn han ante". "Han beklager ikke at han benyttet seg av ytringsfriheten og trykket tegningene", ifølge Magazinet.no.Islamsk Råd Norge (IRN) ber muslimer om å akseptere beklagelsen. 46 muslimske organisasjoner står bak. — Magazinet-redaktøren er modig som beklager, sier ur-Rehman.

Pressekonferane.

Forbløffelsen var stor da arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen - på bare 25 minutters varsel - innkalte til pressekonferanse på morgenkvisten i går. Statsråd Hanssen, redaktør Selbekk, IRN-leder Mohammed Hamdan og Kr.F.-leder Dagfinn Høybråten. Selbekk beklaget at han ikke i tide hadde forstått hvor sårende tegningene av profeten Muhammed ville virke. Men den beste er den som angrer, sa Hamdan, med støtte i Koranen. Han varslet: Den som heretter rører Selbekk og hans familie, rører muslimene.- Hvorfor denne hasteinnkallelsen?- Vi holdt på med de siste samtalene sent i går kveld. Og så måtte vi ha ut budskapet før fredagsbønnen, forklarer Høybråten. Den siste uken har han brukt mange timer på møter og samtaler med Selbekk og Hamdan, både enkeltvis og hver for seg.