Verden

- Slikket sønnen min

Moren til 13-åringen som anklager Michael Jackson for seksuell mishandling, gråt og gestikulerte da hun avla vitnemål i rettssaken mot popstjernen onsdag.

Moren brøt sammen i tårer mens hun fortalte retten at hun en gang hadde sett Jackson slikke hodet til sønnen hennes under en flytur fra Florida til California.

— Vær så snill og ikke døm meg, ikke døm meg, tryglet hun mens hun fortalte om episoden på flyet i februar 2003.

Alle de andre passasjerene sov da hun reiste seg for å se etter sønnen som satt i setet ved siden av Jackson. Hun sa hun knapt trodde hva hun så, og aldri fortalte om episoden til noen etterpå.

Gråt og gestikulerte

Den 37 år gamle moren gråt, gestikulerte vilt og pekte en dirrende finger mot den tiltalte mens hun avla vitneprovet sitt, ofte direkte henvendt til juryen.

Hun regnes for å være et svært viktig vitne, både for aktoratet og for forsvaret. Hun er hovedvitnet i tiltalepunktet om at Jackson holdt familien tilbake med makt for å tvinge dem til å renvaske ham etter en omstridt BBC-dokumentar der han villig fortalte at han sov med unge gutter i senga si.

Men påtalemyndigheten var i tvil om de ville ha henne i retten på grunn av hennes tvilsomme forbindelser med trygdemyndighetene, som inkluderer anklager om trygdejuks.

Forsvaret på sin side anklager henne for å drive jakt på kjendiser hun kan presse penger ut av. Forsvaret håpet det ville bli lett å undergrave troverdigheten hennes, men dommer Rodney Melvilles beslutning onsdag om at hun har grunnlovsmessig rett til å nekte å svare på spørsmål om trygdejuks, knuste det håpet.

Kvinnen fortalte retten at Jackson og tre av hans medarbeidere fortalte henne at hennes og sønnens liv var i fare på grunn av filmen, og at drapsmenn var ute etter dem.

— Han sa at min sønn var i fare, og at det måtte holdes en pressekonferanse på grunn av denne Bashir-mannen, sa hun idet hun refererte til Martin Bashir som lagde den avslørende filmen.

Kvinnen fortalte at Jackson holdt henne og sønnen som fanger på ranchen Neverland til de gikk med på å lage en video som ville renvaske Jackson. Ifølge Jackson ville videoen, der de kalte Jackson en farsfigur, berolige morderne.

 1. Les også

  Stefar vitnet mot Jackson

 2. Les også

  - Gråt seg til sengevenn

 3. Les også

  - Jacko befølte syvåring

 4. Les også

  Vitne motsier seg selv i Jackson-saken

 5. Les også

  Ny runde i Jackson-saken

 6. Les også

  Gamle misbruk-anklager i saken mot Michael Jackson

 7. Les også

  Jackson må hanskes med flere misbruk-anklager

 8. Les også

  Avviser beslaglagt porno i retten

 9. Les også

  Syk Jackson kom for sent igjen

Michael Jackson under en pause i rettssaken mot ham. Foto: AP

Relevante artikler

 1. KULTUR
  Publisert:

  Anmeldelse av «Leaving Neverland»: Skremmende, men problematisk

 2. KULTUR
  Publisert:

  Dette er anklagene mot Michael Jackson

 3. VERDEN
  Publisert:

  Juryen som skal dømme «El Chapo», er klar

 4. VERDEN
  Publisert:

  Hun advarte kolleger mot Weinstein

 5. VERDEN
  Publisert:

  Legen sa at Trump hadde «utrolig gode gener». Senere ble han nominert til å styre USAs nest største departement. I dag trakk han seg.

 6. VERDEN
  Publisert:

  Amy Cooper tiltalt for falsk anmeldelse etter å ha anmeldt svart fuglekikker