Ukraina: Tre drept da rakett traff boligblokk i Kramatorsk

Minst tre personer ble drept og ytterligere 20 såret da en rakett traff en boligblokk i byen Kramatorsk øst i Ukraina, ifølge politiet.

Redningsarbeidere jobber på stedet der en rakett traff en boligblokk i byen Kramatorsk i Ukraina natt til torsdag.

Situasjonen på frontlinjene i Øst-Ukraina har «blitt tøffere», sier president Volodymyr Zelenskyj i en ny evaluering, ifølge Reuters. De tre som døde og de omkring 20 som ble skadet, var sivile, ifølge presidenten.

– Russiske terrorister har truffet Kramatorsk med en ballistisk rakett, noe som har ført til sivile tap. Noen personer er fortsatt under ruinene, skriver han på Twitter.

Ukrainske Kyiv Independent melder om 21 skadede og at Russland brukte et russisk kortdistansemissil kalt Iskander-K i angrepet.

En boligblokk ble truffet av en rakett i den ukrainske byen Kramatorsk natt til torsdag.

– Folk skriker i ruinene

Ukrainsk politi skriver på Facebook at åtte bygninger fikk skader, mens én ble fullstendig ødelagt.

– Folk skriker under ruinene. Enda en terrorhandling fra russisk side. Den eneste måten å stanse det på og redde folks liv er flere våpen til Ukraina, meldte visestatsminister Mykhajlo Fedorov på Twitter onsdag kveld.

Situasjonen på frontlinjene i Øst-Ukraina har blitt tøffere, mener Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

Russisk momentum

Russland er fast bestemt på å gjøre fremskritt før Ukraina mottar vestlige stridsvogner og pansrede kjøretøyer, skriver Reuters. De melder selv om fremskritt på slagmarken nord og sør for byen Bakhmut i Donetsk.

Ukrainsk militære meldte onsdag kveld at Russland åpnet ild mot Bakhmut og ti andre landsbyer rundt. Bakhmut har vært utsatt for vedvarende russiske angrep i flere måneder.

Byene Avdiikva, Maryinka og noen nærliggende bosetninger, ble også rammet. Det opplyser ukrainsk militære.