Guvernør: Fem drept i russisk angrep mot boligblokk i Dnipro

Folk er begravet i en sammenrast bygning etter et russisk angrep mot Dnipro. Det opplyser presidentkontoret i Kyiv. Det meldes om angrep også i flere andre ukrainske byer.

En boligblokk i byen Dnipro i Ukraina ble truffet av en russisk rakett og raste sammen lørdag.

Russland rettet en ny angrepsbølge med krysserraketter mot Ukraina lørdag. Det er også meldt om eksplosjoner i andre deler av landet. I Kyiv ble luftvernet satt i virksomhet.

Lokale myndigheter melder også at infrastruktur er truffet i Kharkiv og Lviv.

Dnipro er den fjerde største byen i Ukraina. Den ligger sørøst for Kyiv, ved elven Dnipro.

En boligblokk er truffet og har rast sammen, ifølge president Volodymyr Zelenskyjs kontor.

Guvernør Valentyn Reznitsjenko i Dnipropetrovsk-regionen sier at fem personer ble drept og 27 skadet i angrepet på bygningen, blant dem to barn.

Det er det ukrainske nyhetsbyrået Ukrinform som melder dette.

Angrep mot Kyiv

I Kyiv ble bolighus utenfor sentrum truffet, det samme ble «infrastruktur» i området. Hva det konkret er snakk om, er ikke kjent.

– Rakettangrep mot anlegg med kritisk infrastruktur pågår i Kyiv, skrev regjeringsrådgiver Kyrylo Tymosjenko på Telegram lørdag morgen.

I alt 18 private hus i Kyiv fylke er ødelagt, opplyser guvernør Oleksij Kuleba i Kyiv fylke. Han sier at ingen ble drept, men tak og vinduer ble ødelagt.

Kharkiv angrepet

Tidligere lørdag ble det meldt at to russiske raketter traff Kharkiv i nordøst, landets nest største by. Angrepene skal ha rammet både kritisk infrastruktur og industrianlegg, og kan ifølge guvernør Oleh Synegubov føre til strømbrudd.

Det ble også meldt om angrep i Zaporizjzja-regionen i sør, så vel som i Tsjerkasy-regionen sentralt i landet.

Angrepene blir gjennomført samtidig som det kommer ulike meldinger om situasjonen i byen Soledar i Donetsk fylke i øst. Byen har de siste dagene har vært åsted for noen av de blodigste kampene siden Russland invaderte Ukraina 24. februar.

Mens Russland hevder at russiske styrker tok kontroll over byen torsdag, hevder Ukraina at kampene om byen pågår fortsatt.