Verden

- Hadde det skjedd få minutter før, kunne det gått riktig galt

Den norske trebarnsmoren Regi Aalstad satt på en kafé ved Marriot-hotellet da det smalt. Hun slapp unna med lettere skader.

Foto: REUTERS/SEILAS.NO

 • Heidi Ertzeid

Saken oppdateres. Les også


Regi Aalstads mann, Espen Aalstad, ante ingenting før han fikk en telefon rundt halv ni i dag morges.— Vi ble bokstavelig talt tatt på sengen her. Vi visste ingenting før hun ringte og fortalte hva som hadde skjedd, sier Espen Aalstad til Aftenposten.no.Han forteller at kona til alt hell bare er lettere skadet.- Etter det jeg forstod fikk hun et kraftig smell i hodet av en dør, men ellers var alt i orden med henne. Hun var mer opprørt over det som hadde skjedd, enn egne skader, sier Aalstad. - Det er uhyggelig at hun var så nær. Hadde det skjedd få minutter før, kunne det gått riktig galt. Få minutter før var hun inne på Marriot-hotellet.

Foto: REUTERS/SCANPIX

Aalstad har en lederstilling i det internasjonale firmaet Proctor & Gamble. Mens hun er på forretningsreise i Indonesia, er mannen på landstedet utenfor Strømstad med de to minste barna deres.Regi Aalstad ønsker ikke å fortelle om selve opplevelsen til Aftenposten.no, men sier følgende gjennom sin mann: — Dette er en forferdelig tragedie for Indonesia og det siste de trengte nå.

Ni drepte

Det var natt til fredag at luksushotellene J.W. Marriott og Ritz-Carlton ble rammet av kraftige bombeeksplosjoner.

Skrot og glassbiter lå strødd utenfor hotellbygningene etter det indonesiske myndigheter mener er et koordinert terrorangrep.

« Dette er en forferdelig tragedie for Indonesia og det siste de trengte nå »
Regi Aalstad om bombeattentatene .Hittil er åtte personer bekreftet omkommet. Først ble det meldt om at antallet døde var ni, men dette har senere blitt justert ned. Rundt 50 personer er skadet. Av de skadede kommer 16 fra andre land enn Indonesia

Foto: ZHUANG JIN

Ifølge det indonesiske nyhetsbyrået Antara skal ytterligere én norsk statsborger være registrert skadet. Disse opplysningene er imidlertid ikke korrekte, ifølge Utenriksdepartementet.

— De har fått feil informasjon og det skal være snakk om en canadier, ikke en nordmann, sier underdirektør Ragnhild Imerslund i UD til Aftenposten.no.

Det norske ambassadepersonellet arbeider nå med å gå gjennom listene til området sykehus, for å forsikre seg om at det ikke er flere nordmenn enn Regi Aalstad som ble rammet av eksplosjonene.

Det antas at rundt 100 nordmenn befinner seg i Indonesia, men om de oppholder seg i Jakarta er uklart.

- Vi holder fremdeles på med å ringe rundt til alle nordmenn vi vet er i byen, sier Imerslund.

Gjerningsmennene gjester

Noen timer etter eksplosjonene ble det funnet en udetonert bombe i et av hotellrommene på Mariott. Politiet mener nå at gjerningmennene var gjester ved hotellet. Det melder nyhetsbyrået AP.

– Kontrollsenteret var rom nummer 1808 i Marriott-hotellet, hvor antiterrorpolitiet fant eksplosiver og en udetonert bombe, sier presidentrådgiver Djali Yusuf ifølge NTB.

En talsmann for den indonesiske presidenten fastslår at angrepet er en terrorhandling, og det skal være indikasjoner på at det kan dreie seg om et selvmordsangrep.

Mistenker Jemaah Islamiah

Det er foreløpig ingen som har tatt på seg ansvaret for bombeangrepene, men indonesiske myndigheter mistenker at den militante gruppen Jemaah Islamiah kan stå bak, ifølge AP.

Fredag formiddag norsk tid ønsket president Susilo Bambang Yudhoyono likevel ikke trekke noen endelige konklusjoner.

- Denne aksjonen ble utført av terrorister. Det er likevel for tidlig å si om det er den samme gruppen, Jemaah Islamiyah, som har stått bak tidligere bombeaksjoner i Indonesia de siste årene, sier president Susilo Bambang Yudhoyono ifølge nyhetsbyrået AP.

Røde Kors på plass

Indonesia Røde kors var tidlig på plass på åstedet, og bisto i det humanitære arbeidet i timene etter bombeeksplosjonene. De mobiliserte rundt 40 mennesker fra organisasjonen, og bidro også med syv ambulanser.

- Vi har brakt 43 mennesker til sykehus. Dette er i hovedsak snakk om personer med brannskader. Etter hvert bisto vi også med å frakte vekk de omkomne, sier senioroffiser Rukman i Indonesia Røde Kors til Aftenposten.no.

I tillegg var Indonesia Røde Kors delaktig i evakueringen som pågikk rundt åstedet i etterkant av angrepene.

Les også

 1. Les også

  - Terroristene var gjester ved Marriott-hotellet

 2. Les også

  Bombeattentat mot luksushoteller i Jakarta

Tykk røyk siver opp fra hotel J.W. Marriot i den indonesiske hovedstaden Jakarta. Foto: AP/SCANPIX

Flere artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Her skulle Manchester United bodd

 2. VERDEN
  Publisert:

  Indonesia har flest muslimer i verden. Nå kjemper en kristen guvernør om å bli valgt til ny leder.

 3. VERDEN
  Publisert:

  Over 1400 døde i Indonesia: - Det er ingenting igjen

 4. VERDEN
  Publisert:

  Bloomberg kaller Trump en «eksistensiell trussel»

 5. VERDEN
  Publisert:

  Palestinere truer med å droppe Oslo II-avtalen

 6. VERDEN
  Publisert:

  Erdoğan hevder å ha lydopptak fra Kashoggi-drapet: «Jeg vet hvordan man kutter»