Minst elleve drept av bombe mot politibuss i Istanbul

Minst elleve mennesker ble drept, sju av dem politimenn, da en kraftig bombe eksploderte i det travle morgenrushet i Istanbul tirsdag.

Bombeangrepet var skal ha vært rettet mot en tyrkisk politibuss, skriver tyrkiske medier.

Den fjernstyrte bomben ble utløst idet en buss med opprørspoliti passerte nær Istanbul-universitetet i Beyazit-distriktet, på den europeiske siden av Bosporos-stredet.

Ifølge guvernøren i Istanbul, Vasip Sahin, ble elleve mennesker drept i eksplosjonen, sju av dem politifolk. 36 mennesker ble såret og tilstanden til tre av dem betegnes som kritisk.

Les også

Over én million mennesker er rammet av massive antiterroraksjoner i Tyrkia

Fjernstyrt

Bomben var skjult i en bil som sto parkert i gata, som går i nærheten av metrostasjonen Venzeciler i gåavstand fra Istanbuls historiske senter der også Suleyman-moskeen ligger.

Den kraftige eksplosjonen smadret politibussen og flere andre biler i nærheten, og i bygninger rundt ble vinduene blåst inn.

I mai ble åtte mennesker såret i et lignende angrep, der målet var et militært kjøretøy. Også dette angrepet fant sted i morgenrushet.

PKK og IS

Ingen har tatt på seg ansvaret for tirsdagens bombe, men den kurdiske PKK-geriljaen har gjennomført en rekke angrep mot politiet og sikkerhetsstyrkene siden fredsprosessen brøt sammen for snart ett år siden.

Rundt 500 tyrkiske politifolk og soldater er drept i angrep eller sammenstøt med kurdiske separatister det siste året, opplyser tyrkiske myndigheter, som på sin side hevder å ha drept 4.900 opprørere i Tyrkia og Nord-Irak.

Den ytterliggående islamistgruppa IS anklages også for å ha stått bak flere dødelige bombeangrep i Tyrkia det siste året.

Turismen rammes

Den ytterliggående islamistgruppa IS anklages også for å ha stått bak flere dødelige bombeangrep i Tyrkia det siste året, blant annet to mot typiske turistmål i Istanbul.

Tyrkiske regjeringsmedlemmer diskuterer nå hvordan de skal svare på det siste angrepet, som skjedde få dager etter starten på muslimenes fastemåned ramadan.

Terroraksjonene har blant annet rammet turistindustrien i landet og antallet utenlandske besøkende i mai var hele 28 prosent lavere enn samme måned i fjor.

En varebil ble ødelagt i eksplosjonen.