Drept av pakkebombe

En person mistet livet da en bombe i en pakke eksploderte i en kontorbygning i det sentrale Paris torsdag.

Store politi- og antiterrorstyrker var på plass utenfor bygningen hvor pakkebomben gikk av torsdag ettermiddag.

— Dette var et attentat, sier politilederen, Michel Gaudin, til fransk TV.

Det er nå seksjonen for antiterrorisme i det franske politiet som styrer etterforskningen.

Holocaust-senter

Bygningen er kontorer for advokatfirmaet hvor nåværende president Nicolas Sarkozy tidligere arbeidet. I samme bygning er det også kontorer til en institusjon som driver med forsknings rundt Holocaust.

En kvinnelig sekretær er drept, mens en advokat er alvorlig skadet. Ti personer blir behandlet for sjokkskader.

— Noen avleverte en pakke på kontoret. Sekretæren som åpnet pakket, åpnet opp en bombe. Pakkebomben drepte henne, teller advokaten Christian Charrier-Bournazel til nyhetsbyrået AP.

Den skadede advokaten blir identifisert til å være, Olivier Brane, en ekspert på eiendomsjus som arbeidet i firmaet som heter Arnaud Claude & Associés. Firmaet hette tidligere Arnaud Claude-Nicolas Sarkozy, men skiftet navn etter at Sarkozy ble landets president i mai i år.

Fordømmelse

Innenriksminister Michele Alliot-Marie fordømmer angrepet og kaller det feigt og avskyelig. Alliot-Marie var i Brussel da hendelsen fant sted. Hun nå på vei tilbake til Frankrike.

Den franske statsadvokaten, Jean-Claude Marin, opplyser at det var to eksplosiver i pakken som kom i form av en tre-boks. Pakken ble levert av et bud.

— Vi samler nå opp de forskjellige delene som er spredt rundt i rommet, avhører vitner for å prøve å finne ut hvem pakken egentlig var adressert til, sier Marin. Bygningen til advokatfirmaet ligger i det vestlige sentrale Paris.

Diskuterte terrorisme En tilfeldighet er det at nettopp i dag var terrorisme tema for EUs justisministre som møttes i Brussel. Et av punktene på dagsorden var hvordan man skal hindre spredning av sprengstoff.