Verden

Secret Service-sjefen går av

Sjefen for amerikanske Secret Service, Randolph Alles, fjernes fra stillingen.

Secret Service-direktør Randolph Alles, som skal ha fått sparken av president Donald Trump.
  • NTB
  • Hans O. Torgersen
    Journalist
Nyhetsbrev Få oversikten med vårt nyhetsbrev om Ukraina

SISTE: President Donald Trump har valgt James Murray, en Secret Service-agent som har vært ansatt i tjenesten i mange år, til å overta som direktør for Secret Service.

Det er pressetalskvinne Sarah Sanders i Det hvite hus som har fortalt til amerikanske medier at Murray vil overta som sjef for Secret Service neste måned.

Secret Service har ansvaret for å sikre USAs finansielle og kritiske infrastruktur, og har også ansvaret for sikkerheten til presidenten, visepresidenten og deres familier.

Etaten ledes av Randolph Alles. Ifølge CNN har USAs president Donald Trump bedt sin fungerende stabssjef Mick Mulvaney om å gi Alles sparken. Han fungerer ennå i stillingen, men skal ha blitt bedt om å fratre.

Secret Service-sjefen rapporterer direkte til USAs sikkerhetsminister. Det er mindre enn ett døgn siden Kirstjen Nielsen forlot denne stillingen. Nielsen blir erstattet av Kevin McAleenan, som hittil har vært sjef for USAs toll- og grensesikkerhetsbyrå CBP.

Avgangene til Nielsen og Alles skal være første del av en omfattende utskifting av sjefer i sikkerhetsdepartementet og dets underliggende avdelinger.

– Ved slutten av uken, mer enn halvparten av departementets sjefer kan være borte, sier en kilde til ABC News.

Les mer om

  1. Amerikansk politikk
  2. Donald Trump
  3. USA