Facebook-sjefen ut mot Warrens plan om å stykke opp selskapet

Mark Zuckerberg lover å kjempe mot demokraten Elizabeth Warrens plan om å dele opp Facebook dersom hun blir president. Warren gir Facebook-sjefen svar.

Facebook-sjef Mark Zuckerberg møtte til høring i handels- og energikomiteen i Representantenes hus i forrige måned. Han lover å kjempe mot oppstykking av selskapet.

Warren ønsker å bli USAs neste president, og hun har sagt at hun vil bryte opp store teknologiselskaper.

– Hvis hun blir valgt til president, vil jeg vedde på at vi får en juridisk kamp, og jeg vil vedde på at vi kommer til å vinne, sier Zuckerberg i et to timer langt lydopptak som teknologinettstedet The Verge har fått tilgang til.

Elizabeth Warren er bekymret for at Facebook skal bli for mektig og ønsker å stykke opp selskapet.

– Og vil det fortsatt være «kjipt» for oss? Ja. Jeg ønsker ikke å reise en stor rettssak mot vår egen regjering. Men se på det slik: Til syvende og sist, hvis noen vil prøve seg på å true noe så eksistensielt, må man gå inn i ringen, og man må kjempe, sier Zuckerberg.

Opptaket ble gjort under et av Zuckerbergs ukentlige møter med ansatte. Samtalene er ment å være private, men nå som opptaket fra dette møtet er lekket, er alle velkommen til å høre på det, uttaler han.

Warren har svart på Facebook-sjefens uttalelser og skriver følgende på Twitter:

– Det som virkelig ville være kjipt, er å ikke få orden på et korrupt system som lar nettgiganter som Facebook drive ulovlig konkurransehemmende virksomhet, tråkke på forbrukerrettigheter og gjentatte ganger fomle med ansvaret de har for å beskytte demokratiet vårt.

Zuckerberg sier også at han ikke planlegger å vitne i andre land der Facebook er under gransking for brudd på personvern og konkurranselovgivning.

– Det gir ingen mening for meg å dra på høringer i hvert eneste land som ønsker at jeg skal stille opp, sier Zuckerberg.