Verden

Ghislaine Maxwell motsatte seg pågripelse

Ghislaine Maxwell, tidligere partner og venn av avdøde Jeffrey Epstein, ignorerte ordre fra FBI da hun ble pågrepet, sier påtalemyndigheten.

Ghislaine Maxwell, tidligere partner og venn av avdøde Jeffrey Epstein, ignorerte ordre fra FBI da hun ble pågrepet, sier påtalemyndigheten. John Minchillo / AP / NTB scanpix

 • NTB-AFP

Agenter fra det føderale politiet måtte bryte opp døren til den herskapelig boligen i New Hampshire da de pågrep 58-åringen 2. juli.

– Gjennom vinduet så agentene at tiltalte ignorerte anmodningen om å åpne døren. I stedet prøvde hun å flykte til et annet rom i huset, hevder påtalemyndigheten i New York.

Påstanden kommer etter at Maxwells forsvarere har bedt om at hun løslates mot en kausjon på 5 millioner dollar i rettshøringen tirsdag.

Har erklært seg ikke skyldig

Maxwells advokater hevder at Maxwell, som er siktet for å ha lokket mindreårige jenter i hendene på milliardæren Jeffrey Epstein, ikke kommer til å rømme. Hun har erklært seg ikke skyldig og avviser anklagene om å ha bistått i seksuelle overgrep.

Påtalemyndigheten mener derimot at Maxwells oppførsel da hun ble pågrepet, viser at hun er i stand til å bruke sine penger og innflytelse til å unnslippe straffeforfølgelse.

Videre blir det hevdet at Maxwell var god til å leve skjult, at hun skal ha dekket mobiltelefonen sin med aluminiumsfolie for å unngå å bli sporet, og at hun hadde hyret tidligere britiske soldater til å vokte eiendommen i New Hampshire.

 1. Les også

  Jeffrey Epsteins eks møtte i retten. Vitne mener prins Andrew har grunn til å være nervøs.

 2. Les også

  Ghislaine Maxwell erkjenner ikke straffskyld

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Jeffrey Epstein
 2. Maxwell

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Ghislaine Maxwell fikk ikke innvilget løslatelse

 2. VERDEN

  Ghislaine Maxwell erkjenner ikke straffskyld

 3. VERDEN

  Jeffrey Epsteins venninne overført til fengsel i New York

 4. VERDEN

  Amerikanske medier: Jeffrey Epsteins tidligere partner Ghislaine Maxwell er pågrepet

 5. KOMMENTAR

  Hva kan du fortelle, Ghislaine?

 6. VERDEN

  Her gjemte Epsteins eks seg. Vitne mener prins Andrew har grunn til å være nervøs når hun nå må forklare seg.