Verden

Norske etterlatte positive til Boeing-utbetalinger etter 737 MAX-ulykkene

Familien til norske Karoline Aadland, som mistet livet da et 737 MAX 8-fly styrtet i Etiopia, er positive til at Boeing lover utbetalinger til de etterlatte.

Boeing vil gi 100 millioner dollar, om lag 858 millioner norske kroner, til de etterlatte etter de to ulykkene med 737 MAX-fly i Etiopia og Indonesia. Foto: Elaine Thompson / AP / NTB scanpix

 • NTB-AP

100 millioner dollar, om lag 858 millioner norske kroner skal gå til de etterlatte, kunngjorde Boeing onsdag. Det amerikanske selskapet beskriver summen som en «innledende investering» som skal løpe over flere år.

– Familien uttrykker at dette er positive signaler fra Boeing i det som har vært og er en svært vanskelig tid, sier Bjørn Richard Johansen i First House, som er talsmann for familien.

– De vil nå kontakte Boeing og sette seg inn i hva budskapet i dagens utspill virkelig betyr med hensyn til foreløpig utbetaling og erstatning fra flyprodusenten etter Karoline Aadlands tragiske bortgang.

28-åringen var på jobb for Røde Kors da ulykken skjedde.

Onsdag sier flygiganten at de vil jobbe med lokale myndigheter og ideelle organisasjoner for å dekke levekostnadene til de etterlatte, og styrke den økonomiske utviklingen i regioner som ble rammet av ulykkene.

Tilsammen 346 mennesker mistet livet i to 737 MAX 8-ulykker i Indonesia i oktober i fjor og Etiopia i mars. Flytypen ble etter Etiopia-ulykken satt på bakken av luftfartsmyndigheter over hele verden.

Flere av de etterlatte har rettet søksmål mot flyselskapet.

Les mer om

 1. Flyulykker
 2. Fly
 3. Boeing 737
 4. Etiopia

Flere artikler

 1. NORGE
  Publisert:

  Norsk familie saksøker Boeing etter flystyrten i Etiopia

 2. A-MAGASINET
  Publisert:

  Han mistet datteren i flystyrten i Etiopia, men fortsetter hennes arbeid

 3. VERDEN
  Publisert:

  Flyselskap forventer å fly Boeing 737 MAX igjen i januar

 4. A-MAGASINET
  Publisert:

  «På flyet nå», skrev Karoline. Så ble det stille.

 5. ØKONOMI
  Publisert:

  EU stoler ikke på USA når ulykkesflytypen skal godkjennes

 6. VERDEN
  Publisert:

  Granskere mener designfeil på Boeing-flyet bidro til Lion Air-ulykke