Verden

Lystgass er et populært rusmiddel på Roskildefestivalen

Lystgass er et utbredt rusmiddel på Roskildefestivalen i Danmark. Tomme lystgasspatroner er funnet flere steder på campingområdet til den populære festivalen.

På campingområdet til Roskilde-festivalen er det funnet lystgasspatroner. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau NTB scanpix / NTB scanpix
  • NTB
  • Simen Hunding Strømme

Selv om et høyt inntak av lystgass kan få alvorlige konsekvenser som blant annet nerveskader og blodmangel, er gassen et utbredt rusmiddel på årets Roskilde-festival. Det bekrefter sikkerhetssjefen for festivalen Morten Therkildsen.

– Roskilde Festival er jo Danmarks fjerde største «by», så tendensen man ser i resten av Danmark, ser man også på Roskilde-festivalen. Lystgass er noe man bruker i nattelivet, og dette gjøres også på festivalen, sier han.

Les også

Aurora på Roskilde: Knall fremføring, men lyden ødela

Dinitrogenoksid, som er best kjent som lystgass eller lattergass, er en fargeløs, ikke-brennbar gass som blant annet brukes som beroligende middel av tannleger og på sykehus.

Onsdag meldte den danske avisen Berlingske at Giftlinjen, som gir råd og veiledning ved tilfeller av forgiftning, har opplevd en økning i antall telefoner som omhandler dinitrogenoksid-forgiftning.

Les også

65 personer tatt med narkotika på festivalen Kadetten

Rekordmange voldtekter under årets festival

Torsdag informerer Midt- og Vestsjællands Politi også om at de allerede har fått inn seks anmeldelser om voldtekt under årets festival. Det er like mange anmeldte voldtekter som politiet mottok under hele festivaluken i 2017, som er det året med flest anmeldte voldtekter på festivalen, melder VG.

Roskildefestivalen varer frem til lørdag 6. juli.

Les mer om

  1. Danmark
  2. Voldtekt
  3. Narkotika
  4. Festival