Over 35 døde i flom i India

Minst 35 personer er døde og over 1,5 millioner berørt av flom utløst av monsunregn nord og øst i India.

Dette bildet er tatt fredag 12. juli, og viser indere som krysser flomvannet i Morigaon-distriktet i Assam.
  • NTB-DPA

Minst 19 personer har mistet livet i delstaten Uttar Pradesh siden 10. juli. Delstaten grenser til Nepal, der minst 43 personer har mistet livet i flom og jordskred de siste dagene.

Sju mennesker har mistet livet i delstaten Assam nordøst i India siden 10. juli. Der har kontinuerlig regn ført til flom i 25 av delstatens 33 distrikter, opplyser myndighetene.

Over 1,5 millioner personer er berørt av kaoset som sesongens monsunregn har skapt. Over 20.000 personer er blitt innlosjert i 234 offentlige hjelpeleire og sentre.

Avlinger står under vann, og en nasjonalpark der den utrydningstruede arten panserneshorn holder til, er oversvømt. Neshorn og andre dyr i parken har oppsøkt høyder i området for å komme seg unna flomvannet.

Fem dødsfall er registrert i Assams nabodelstat Meghalaya, to i delstaten Arunachal Pradesh og to i landets sørøstlige delstat Mizoram som følge av regnværet de siste fire dagene, melder lokale medier.

Mer regn er ventet de kommende dagene.

Monsunsesongen i India varer fra juni til september. Det kraftige regnet er livsviktig for landbruket, men kan forårsake store ødeleggelser.