Verden

Seks døde i brann i USA – kan ha brukt komfyr til å varme opp leilighet

Seks personer er døde etter en brann i et leilighetsmotell i Las Vegas i USA.

Etterforskere fotografert i en korridor i leilighetsmotellet i Las Vegas der seks mennesker døde i en brann tidlig lørdag morgen lokal tid.
  • Hans O. Torgersen
    Hans O. Torgersen
    Journalist

Brannen startet tidlig lørdag morgen lokal tid. Da brannmannskapene kom frem til stedet hang folk ut av vinduene og var i ferd med å hoppe, skriver WDBJ7.COM og nyhetsbyrået AP. I tillegg til de seks omkomne, ble 13 mennesker skadet.

En talsmann for brannvesenet i Las Vegas, Tim Szymanski, sier at de første brannmannskapene som kom frem umiddelbart ba om assistanse fra flere enheter, samtidig som de startet med førstehjelp på skadede og å redde dem som hang ut fra vinduene i bygningen.

De fleste av de skadede hadde pustet inn røyk, men en av de skadede hadde et beinbrudd og et mulig brudd i ryggen etter å ha hoppet ut av bygningen.

– Alle ofrene har sot på seg, sa Szymanski.

Brannmannskaper

Den dødelige brannen skal ha startet ved en komfyr i en leilighet i første etasje. De som bodde i leiligheten kan ha brukt komfyren til å varme opp leiligheten i det kalde været. Beboere i leilighetsmotellet har fortalt til etterforskerne at det er så kaldt i bygningen at det er vanlig å bruke komfyren på denne måten.

Les mer om

  1. Brann
  2. USA
  3. Las Vegas