Verden

Bil med sprengstoff sto i parkeringshus

En bil som sto i et parkeringshus i den fasjonable Park Lane er nå fjernet.

Det er ikke ofte at Park Lane er trafikktom en fredag ettermiddag. Men etter at bombealarmen gikk i ettermiddag ble flere gater rundt Hyde Park stengt.
  • Kurt Haugli

Det ble funnet eksplosiver i denne bilen også bekreftet politite på en pressekonferanse nå i kveld. Denne var også en Mercedes. Samme merke som bilen som ble funnet med

Les også

Bilbombe funnet i Londons teaterstrøk

utenfor nattklubben Tiger Tiger i Haymarket.


Les også:

Les også

Tok telefonen og løp

Mye sprengstoff

— Det ble funnet betydelige mengder sprengstoff også i denne bilen. Det er helt klart en sammenheng mellom disse to bilene, sa Peter Clarke i Scotland Yard på en pressekonferanse fredag kveld.

Bilen ble funnet i Cockspur Street som er like ved Trafalgar Square, men ble tauet til garasjeanlegget i Park Lane.

Bilen som ble funnet utenfor nattklubben i Haymarket, var lastet med gassflasker og bensinkanner og det var fylt med spiker og nagler rundt sprengstoffet. Ifølge politiet skal det være en lignende sprengstoffbruk i bilen som ble funnet i garasjen.

Det var ansatte i dette parkeringsanlegget som tok kontakt med politiet. De syntes at det luktet gass av bilen.

Ny alarm

Bombealarmen gikk i ettermiddag på nytt i London. Hele Park Lane, Hyde Park som ligger på den ene siden av gaten, og deler av Oxford Street ble stengt av.

Det ble også meldt om et mistenkelig kjøretøy i den gamle avisgaten Fleet Street like øst for selve sentrum i London. Denne alarmen ble avblåst.