Minst tre drept i masseskyting i Philadelphia

Minst tre personer er drept og elleve skadet etter at det ble åpnet ild mot en folkemengde på en gate i Philadelphia sent lørdag kveld.

Minst 14 personer er skutt i et utelivsområde i senrum av den amerikanske byen sent lørdag kveld lokal tid, opplyser politiet.

Avisen The Philadelphia Inquirer siterer politiet på at det dreier seg om flere gjerningspersoner. Politibetjenter i Philadelphia observerte flere aktive gjerningsmenn som skjøt inn i mengden, ifølge Reuters.

Øyenvitner forteller om kaos på det folksomme gaten South Street.

– Det var hundrevis av mennesker som var ute og koste seg på South Street, slik de gjør hver helg, da skytingen brøt ut, sier politiinspektør i Philadelphia, D. F. Pace, ifølge avisen.

Politiet sier skytingen skal ha skjedd i 23.30-tiden lørdag, lokal tid.

Politiet: Flere gjerningsmenn

Politiet skrev på Twitter søndag morgen at folk må holde seg borte fra området.

– Politibetjentene som rykket ut til åstedet så flere gjerningsmenn skyte mot en folkemengde, sier Pace.

En av politibetjentene skal ha skutt mot en av gjerningsmennene. Det er ikke klart om vedkommende ble truffet. En av gjerningsmennene skal ha lagt ned våpenet, som skal ha hatt et magasin med økt kapasitet. Politiet skal ha beslaglagt to semi-automatiske håndvåpen på åstedet.

Skytingen skjedde ved et veikryss der South Street krysser 4th street. En annen skyteepisode skal ha skjedd ved det samme krysset tirsdag.

To håndvåpen ble funnet på stedet, inkludert en med utvidet magasin. Det var ingen umiddelbare arrestasjoner.

Mann drept i ny hendelse

Rundt to timer etter masseskytingen, rykket politiet ut etter melding om en ny skuddveksling på Broad Street, rundt to kvartaler unna.

50 minutter senere ble en hardt skadet mann funnet i nærheten. Han var bevisstløs og med flere skuddsår, og han døde senere av skadene.

Politiet sier det tyder på at det er en sammenheng mellom de to hendelsene.

Minst 239 masseskytinger i USA hittil i år

Det har vært minst 239 masseskytinger i USA så langt i år, ifølge Gun Violence Archive, en ideell forskningsgruppe. Den definerer en masseskyting som en der minst fire personer blir skutt, unntatt skytteren.

Talsmenn for våpensikkerhet presser den amerikanske regjeringen til å ta sterkere tiltak for å dempe våpenvold.

USAs president Joe Biden oppfordret torsdag Kongressen til å forby angrepsvåpen, utvide bakgrunnssjekker og implementere andre våpenkontrolltiltak for å møte rekken av masseskyting.

Et bredt flertall av amerikanske velgere, både republikanere og demokrater, går inn for sterkere våpenkontrolllover, men republikanere i kongressen og noen moderate demokrater har blokkert slik lovgivning i årevis.