Verden

Minst 85 omkom i gasseksplosjon i India

Minst 85 mennesker omkom og mange ble skadet da flere gassbeholdere eksploderte inne på en fullsatt restaurant i India lørdag.

Minst 85 omkom og mange ble skadet da flere gassbeholdere eksploderte inne på en fullsatt restaurant i India.
  • Ntb

Ulykken fant sted i Jhabua-distriktet i delstaten Madhya Pradesh, og den to etasjer høye restauranten var full av skolebarn og kontoransatte som var i ferd med å spise frokost, opplyser politiet.

— Vi trodde en stund at 104 var omkommet, men nedjusterer nå dette til 85 bekreftede døde, sier en talsmann for politiets operasjonssentral i Jhabua.

Ifølge lederen for helsemyndighetene i området, Arun Kumar Sharma, ble 100 skadd i den kraftige eksplosjonen og tilstanden til 20 av dem betegnes som kritisk.

Dynamittlager

Fire gassbeholdere skal ha eksplodert inne i restauranten og politiet mistenker at det også lå lagret dynamitt i bygningen eller i et av nabohusene.

— Det virker som om noen hadde lagret sprengstoff som benyttes til gruvedrift i en av bygningene. Etterforskningen vil gi endelig svar på dette, sier polititalsmannen Seema Alava.

Store skader

Eksplosjonen var så kraftig at flere bygninger i nabolaget raste sammen, mens andre fikk til dels store skader.

Årsaken til gasseksplosjonen på den populære restauranten, som lå tett ved en busstasjon, er ikke kjent.

Eksplosjoner i gassbeholdere som brukes i forbindelse med matlaging er ikke uvanlig i India og koster ofte menneskeliv. (©NTB)