Verden

18-åring pågrepet for bombeangrepet i London

En 18 år gammel mann ble lørdag formiddag pågrepet i forbindelse med bombeangrepet på T-banen i London.

  • NTB
  • Hanne Mellingsæter
    Journalist

Mannen ble pågrepet i havneområdet i Dover av politiet i Kent og blir overført til London snart, ifølge flere britiske medier.

Neil Baus fra London-politiet betegner pågripelsen som et betydelig steg, men legger til at etterforskningen fortsetter og at trusselnivået, som ble hevet fredag kveld, fortsatt er kritisk.

Lørdag morgen var politiet ennå ikke sikre på om mer enn en person sto bak angrepet, som var det femte terrorangrepet på seks måneder i Storbritannia

Det var fredag rundt klokken 09.30 at en bombe gikk av på et tog på undergrunnsstasjonen Parsons Green i London. 29 personer fikk behandling på sykehus etter angrepet, de fleste for lettere skader.

Folk ble trampet ned

NTB meldte tidligere lørdag at britisk politi var på intens jakt etter dem som plantet en bombe på en fullstappet T-banevogn i London fredag.

Eksplosjonen på T-banevogna ved Parsons Green-stasjonen utløste en «vegg av ild» gjennom vognen. En rekke personer fikk brannskader, og andre ble skadet folk da de ble trampet ned da folk stormet ut av undergrunnen i full panikk.

At trusselnivået er hevet til «kritisk» innebærer at hundrevis av soldater blir satt inn for å hjelpe politiet på offentlige steder over hele landet.

Gjemt i en handlepose

Bomben befant seg i en hvit bøtte som var gjemt i en handlepose fra supermarkedkjeden Lidl. Bøtten er delvis intakt, noe som tyder på at bombeeksplosjonen bare var delvis vellykket.

Trolig er det grunnen til at ingen ble drept, og at ingen av dem som ble skadd, har livstruende skader.