«Happy» samler folk verden rundt

Hiten «Happy» av Pharrell Williams har inspirert mennesker over hele kloden til vise frem hjembyene sine. Se klipp fra den nye verdensomspennende trenden fra en rekke storbyer. Og Oslo er selvfølgelig med.

I den originale musikkvideoen danser den amerikanske artisten seg gjennom Los Angeles sammen med folk i storbyen. På YouTube har det nå dukket opp utallige varianter av musikkvideoen fra alle verdens hjørner.

23 år gamle Sondre Fristad står bak versjonen fra Oslo. Sammen med to venner bestemte han seg for å lage en egen variant av musikkvideoen.

— Jeg har alltid vært fan av Pharrell Williams, og når det ennå ikke var laget en video for Oslo synes jeg dette var en fin hyllest, sier Fristad.

- Fikk med kjendiser

Han sammenligner «Happy»-videoene med fenomener som «Harlem Shake», som gikk som en farsott på nettet for et drøyt år siden.

— Man kjenner seg igjen. Folk trenger en oppmuntring, og dette blir man glad av. Vi fikk et par kjendiser til å stille opp også, og da ble det ekstra kult, sier Fristad.

Både Linni Meister og Carina Dahl bidrar i videoen fra Oslo. Se videoen her.

Fristad studerer regi i Oslo. Han synes dette er en fin måte å vise frem hovedstaden på, men sier vennegjengen fikk noen rare blikk under innspillingen.

- Det var litt rart i starten da vi filmet nede ved rådhuset. Folk stoppet opp og skjønte etter hvert hva vi holdt på med, så da tok vi med noen av dem også.