Verden

Demokratene kaprer ett kongressmandat til

Demokratene har vunnet ytterligere ett sete i Representantenes hus og styrker dermed flertallet. Ett valgdistrikt gjenstår fortsatt etter valget 8. november.

  • og NTB

Det foreløpig siste distriktet som er avgjort, ligger i California. Der måtte republikaneren David Valadao til slutt gi tapt for den demokratiske utfordreren T.J. Cox. Valadao har sittet i Kongressen i seks år, men nesten en måned etter valget er det endelig klart at hans tid i Representantenes hus er omme.

Med Cox på plass, har Demokratene 40 plasser mer enn de hadde før valget og kontrollerer 235 av de 435 setene i Kongressens underhus. Republikanerne har 199 plasser, mens ett distrikt i North Carolina ennå ikke er avgjort.

De foreløpige resultatene viser at republikaneren Mark Harris fikk 905 flere stemmer enn Dan McCready, men valgkommisjonen i delstaten har bestemt seg for at den må verifisere resultatet før vinnerne kan utropes. Det har kommet påstander om juks med stemmesedler – til fordel for Harris – i det aktuelle distriktet. Beskyldningen granskes av kommisjonen og kan i verste fall føre til nyvalg i North Carolinas niende distrikt.

Selv om Republikanerne mistet kontrollen over Huset, styrket de grepet om Senatet der de gikk fra 51 til 53 av 100 plasser.

Les mer om

  1. Amerikansk politikk