Verden

Mann stjal tomt passasjerfly og styrtet flyet i sjøen nær Seattle

En ansatt i et flyselskap stjal fredag kveld et passasjerfly ved flyplassen i Seattle og styrtet flyet i sjøen like etterpå. Han var alene om bord.

Et fly flyr forbi kontrolltårnet på Seattle internasjonale flyplass.
 • og NTB

– Dette var ikke noen terrorrelatert hendelse, sier Ed Troyer, en talsmann for politiet i Pierce County.

Mannen stjal et tomt fly og tok av fra Sea-TAC internasjonale lufthavn. Flyet var et propellfly av typen Dash 8 Q400 fra produsenten Bombardier. Det tilhørte Alaska Airs søsterselskap Horizon Air og hadde 76 seter.

Det ble først sagt at mannen var en flymekaniker for Alaska Airlines, men ifølge flyselskapet var han en del av bakkemannskapet på flyplassen.

Det lokale sheriffkontoret opplyste på Twitter at mannen var suicidal, men lydopptak fra mannens samtale med en ansatt i kontrolltårnet skaper et mer kompleks bilde av situasjonen.

Den ansatte sier han forsøkte å overtale mannen til å lande.

– Det er en rullebane ved din høyre side etter halvannen kilometer, sa den ansatte i kontrolltårnet til mannen, med henvisning til en nærliggende flyplass.

– De kommer til å gjøre det vanskelig for meg hvis jeg forsøker å lande der, svarte mannen, og la til:

– Dette kommer til å sende meg i fengsel på livstid.

Senere sa han:

– Det er mange som bryr seg om meg. Det kommer til å skuffe dem når de hører at jeg gjorde dette. Jeg er bare en nedbrutt mann. Jeg har vel en skrue løs, tenker jeg, sa han.

Styrtet nær øy

Ifølge politiet i Pierce County dreier det seg om en 29 år gammel mann. Styrten var et resultat enten som følge av at han «gjorde stunt i lufta eller manglet flyferdigheter», heter det i politiets uttalelse lørdag morgen norsk tid.

Videoopptak gjort av folk på bakken viser at flyet gjorde store sløyfer og andre farlige flyakrobatiske manøvre i solnedgangen.

Mannen ble fulgt av jagerfly før han styrtet nær Ketron Island, som ligger nær Tacoma, sørvest for Seattle.

To F-15-jagerfly ble sendt på vingene fra Portland «innen noen få minutter», men var ikke involvert i styrten, ifølge Troyer.

– Våre tanker går til mannens familie og de ansatte i Alaska Air og Horizon Air, sier Constance von Muehlen i Horizon Air i en videomelding på Twitter.

En mekaniker i et flyselskap stjal fredag kveld et passasjerfly ved flyplassen i Seattle og styrtet flyet i sjøen like etterpå. Et stort oppbud av politibiler samlet seg ved stedet for flykrasjet.

Ikke funnet

Kystvakten sendte et fartøy til stedet der øyenvitner sa de hadde sett en røyksøyle stige opp. Så langt er det ikke opplyst at verken flyet eller mannen er funnet, og mannens tilstand er ukjent.

– Mannen gjorde noe dumt og kan ha måttet bøte med livet, sa sheriff Paul Pastor i Pierce County lørdag morgen norsk tid.

Øyenvitnet Royal King sier til The Seattle Times at han tok bilder i et bryllup da han så et propellfly i lav høyde som ble fulgt av to F-15-fly. Han sier han ikke så flystyrten, men at han så røyk.

– Det var ubegripelig. Det er som tatt ut av en film. Røyken ble hengende. Man kunne fortsatt høre F-15-flyene, som fløy i lav høyde, sier han til avisen.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  ØKONOMI
  Publisert:

  Etter første natt i leiligheten, banket det på. – Det var en fyr som sa han skulle bo her.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5