Verden

Politiet på intens jakt etter giftbeholder i England

Britisk politi tror en beholder med den dødelige nervegiften novitsjok kan befinne seg på en ukjent offentlig plass etter forgiftningen i byen Amesbury.

Politi og brannvesen finkjemmer et område nær boligen hvor de to seneste ofrene befant seg. Matt Dunham / AP / NTB scanpix.

 • NTB

Politiet saumfarer nå Salisbury og Amesbury på jakt etter gjenstanden de tror forgiftet Dawn Sturgess (44) og Charlie Rowley (45) forrige helg. De to ligger fortsatt kritisk syke på sykehus etter å ha blitt eksponert for det britiske myndigheter mener er novitsjok, en sovjetiskutviklet nervegift.

 • Britisk-russisk politisk maktspill i ferd med å blusse opp igjen etter ny forgiftning

Over 100 politifolk jobber med saken, og en av teoriene er Sturgess og Rowley tilfeldigvis har kommet over en liten beholder med giften – og at den kan ha blitt kastet etter nervegiftangrepet mot den tidligere russiske spionen Sergej Skripal og datteren Julia i Salisbury i mars. Det er kun en 20 minutters kjøretur mellom de to byene.

Ifølge eksperter er kun noen få milligram av den luktløse væsken novitsjok nok til å drepe en person i løpet av få minutter.

Det er imidlertid ikke lett å finne den. Myndighetene er nødt til å ta jord- og vegetasjonsprøver på steder hvor det mistenkes at giften kan befinne seg, og så analysere disse.

Det planlegges også å gjøre undersøkelser i boligen hvor Sturgess og Rowley kollapset og andre steder de besøkte før de ble akutt syke.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Spionattentatet i Salisbury
 2. England

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Dawn ble utsatt for nervegift. Nå sier kjæresten at han ga parfymeflasken med novitsjok til henne.

 2. VERDEN

  Britisk giftoffer ved bevissthet

 3. VERDEN

  Britisk politi tror de har funnet flaske med nervegift som forgiftet par i Amesbury

 4. VERDEN

  Britisk politi jobber på spreng med å etterforske novitsjok-dødsfall

 5. VERDEN

  Britisk novitsjok-offer utskrevet fra sykehus

 6. VERDEN

  Regjeringen i London ber Moskva om informasjon etter nytt nervegift-tilfelle