Ofrene for flyplass-skytingen begynner å bli kjent: En eldre kvinne. En 57 år gammel mann som skulle på cruise med kona.

En eldre kvinne fra Georgia som skulle feire sin manns 90-års dag og en 57 år gammel mann fra Omaha er blant de fem drepte i Fort Lauderdale-skytingen.

De skadede blir bragt i sikkerhet etter angrepet på Fort Lauderdale internasjonale flyplass.

Listen over ofre etter skytingen er ikke frigitt, men noen av de fem drepte er allerede blitt kjent via sosiale medier og nyhetssendinger. Etterlatte og venner forteller om sine kjære som brutalt ble revet bort.

FBI sier det ser ut til at gjerningsmannen kom til flyplassen ens ærend for å gjennomføre angrepet.

Politiet opplyste på en pressekonferanse lørdag at identiteten til ofrene ikke er offentliggjort fordi det fremdeles arbeides med å varsle de pårørende.

En katolsk kvinne som bodde i Georgia var blant de fem menneskene som ble drept i Fort Lauderdale, melder nyhetsbyrået AP. Hun skulle ifølge avisen Miami Herald feire sin manns 90 års-dag på cruise-ferie.

Kirken hun tilhørte bekrefter på sin nettside at hun er drept i skytingen. Kvinnen var opprinnelig født i England, men hadde bodd mange år i Marietta, en forstad til Atlanta. Hennes liv kretset rundt barn, barnebarn, oldebarn - og de flere hundre menneskene som var del av hennes utvidere familie i kirken, heter det.

Folk gjemmer seg etter skuddene på Fort Lauderdale flyplass fredag.

Også paret i 50-årene skulle på cruise

Søsteren til en mann fra Iowa bekrefter at han var blant de fem drepte. Hun forteller nyhetsbyrået AP på telefonen lørdag at hennes 57 år gamle bror ble drept av gjerningsmannen og at hans kone ble skutt i skuderen, men ventes å bli bra etter skadene.

Paret var i Fort Lauderdale for å gjøre seg klare til et karibisk cruise som skulle starte lørdag. Hun forteller at de ofte dro på reise og var glade over å skulle ut på cruise igjen.

62 år gammel verftsarbeider

Lokale medier i Virginia Beach, i delstaten Virginia, melder at datteren til en 62 år gammel mann bekrefter at faren ble drept i angrepet. Han var på ferie med sin kone. Hun kom uskadet fra dramaet.

Mannen jobbet ved marinens skipsverft i hjembyen. Han var også frivillig i det lokale brannvesenet.

Kvinne drept, ektemannen i koma

En lokal radiostasjon i Ohio-byen Senecaville melder at en kvinne fra byen ble drept på flyplassen, mens ektemannen ble truffet i ansiktet og lørdag kveld (norsk tid) lå i koma på sykehus. De to skulle møte familiemedlemmer og reise på cruise sammen.

Radiostasjonen oppgir ikke alderen deres, men skriver at de har vært gift i 50 år.

Seks fikk skuddskader - tre er på intensiven fortsatt

Nå er et familiemedlem på vei med fly til Fort Lauderdale for å hjelpe den skadede enken med å reise hjem til Council Bluffs, ikke langt fra Omaha, Nebraska.

Det er seks personer med skuddskader som har vært til behandling på sykehuset, ikke åtte som tidligere opplyst. Av dem er tre fremdeles under intensivbehandling, opplyste politiet. De andre tre er utenfor fare.

Kom ens ærend for å gjennomføre angrepet

– Det er veldig tidlig i etterforskningen og vi utelukker ikke noe, sa lederen for FBI-kontoret i Miami, spesialagent George L. Piro på pressekonferansen lørdag formiddag lokal tid.

Spesialagenten sa videre at det ser ut til at gjerningsmannen handlet alene, og at han kom til flyplassen ens ærend for å gjennomføre angrepet.

Den pågrepne etter skyteepisoden der fem døde - Esteban Santiago.

Avhørt i hele natt

Den pågrepne Esteban Santiago har vært avhørt gjennom flere timer i natt og avhørene ble ferdig lørdag morgen. Han er nå overført til varetektsfengsel.

– Vi arbeider fremdeles med mange spor, ikke bare her i Florida men flere steder i USA. Blant annet er FBI-kontoret i Anchorage, Alaska aktivt med i etterforskningen, sa Piro.

Av hensyn til etterforskningen ønsker ikke FBI å gå ut med flere detaljer.

Folk løper for å komme seg i sikkerhet på flyplassområdet etter skytingen fredag.

Motivet fremdeles uklart

Så langt er det ingen som har svar på hva som var motivet til den pågrepne Esteban Santiago (26), eller hvorfor han valgte akkurat Fort Lauderdale internasjonale lufthavn for ugjerningen.

– Vi fortsetter å se på ulike motiver, sa Piro, som på spørsmål svarte at de foreløpig ikke har utelukket at det kan dreie seg om en terrorhandling.

Ingenting tyder på at det er flere gjerningsmenn, men også dette holdes åpent på det nåværende tidspunkt i etterforskningen.

FBI og det lokale politiet har gjennomført 175 vitneavhør og tatt beslag i videoer og fysiske bevis.

Her blir den drapsmistenkte Esteban Santiago overført til arresten lørdag morgen etter avhør.

– Vi har ikke avdekket noen spesielle hendelser som kan ha utløst et slikt grusomt angrep, sa lederen for FBI-kontoret i Miami, spesialagent George L. Piro.

Mange passasjerer strandet på flyplassen etter angrepet. Flyplassledelsen har funnet 20.000 gjenstander etter evakueringen, alt fra bagasje til mobiltelefoner og PC’er, som de nå prøver å finne de rettmessige eierne til.