Verden

Tre personer bekreftet omkommet etter skogbranner i California

Tre personer er bekreftet omkommet som følge av brannene som herjer like i utkanten av millionbyen Los Angeles.

Et brannslukningshelikopter forsøker å slukke flammene som nærmer seg bolighus i Los Angeles fredag. Foto: AP / NTB scanpix
  • NTB-AP

Brannmannskapene som slåss mot flammene i San Fernando Valley nordvest i Los Angeles fikk hjelp av at vinden i området hadde avtatt noe lørdag. Over 1.000 brannfolk deltar i slukkingen og helikoptre og fly jobber iherdig med å bekjempe flammene.

Myndighetene bekrefter at tre personer døde i forbindelse med brannene. En mann døde av hjerteinfarkt da han selv forsøkte å slukke brannen, mens to andre personer er funnet døde i et område med 74 husvogner som ble flammenes rov.

  • Les A-magasinets reportasje fra California i 2018: En stat i flammer

Sterk vind gjør at brannen sprer seg raskt

En brannmann trekker en vannslange i Newhall i Los Angeles i California hvor kraftige branner herjet lørdag. Foto: Marcio José Sanchez/ AP/ NTB scanpix

Mer enn et 32 kvadratkilometer stort område i dalen er rammet. Brannen startet torsdag og kom raskt ut av kontroll. Fredag ble 100.000 mennesker beordret til å evakuere hjemmene sine, og lørdag opplyser myndighetene at de aller fleste har fulgt ordren.

Det er svært tørt i området, og sterk vind gjør at brannen sprer seg raskt. En talsmann for brannvesenet sier det trolig vil ta flere dager å få den under kontroll. Lørdag hadde ilden imidlertid endret retning slik at den ikke lenger truet bebyggelse, men hadde retning mot ubebodd utmark.

Årsaken til brannene er ikke kjent, men ifølge politietterforskere skal vitner ha sett gnister fra en trafostasjon koblet til det elektriske anlegget i området hvor brannene skal ha startet.

Les mer om

  1. Brann
  2. USA