Zuckerberg ble grillet om Facebooks kryptovaluta

Facebook-sjef Mark Zuckerberg vil lage kryptovaluta. Onsdag måtte han forsvare seg i en høring i Kongressen.

Vi har det ikke helt klart for oss hvordan det vil fungere, sa Mark Zuckerberg i Kongressen onsdag. Facebook vil lage sin egen kryptovaluta, kalt libra.

Zuckerberg ble kalt inn til høringen i Kongressen i forbindelse med Facebooks planer om å opprette sin egen kryptovaluta, kalt libra. Planene om kryptovalutaen, som etter planen skal rulles ut neste år, er blitt møtt med kraftig motstand i USA.

– Det er klart at vi ikke har det helt klart for oss hvordan det vil fungere ennå, sa Facebook-sjefen da han ble grillet av finanskomiteen i Representantenes hus onsdag.

Skal hjelpe folk som ikke bruker banker

Zuckerberg gjentok flere ganger at libra ikke vil bli en realitet før alle de nødvendige reguleringene er på plass.

På spørsmål fra en av representantene om libra skal knyttes til den amerikanske dollaren, svarte Zuckerberg at det ikke er avklart. Facebook-sjefen var klar på at libra skal kunne hjelpe folk som ikke bruker tradisjonelle banker, til å få tilgang på banktjenester.

Frykter hvitvasking

Han fastslo at målet med libra er å bygge et globalt betalingssystem og ikke en valuta. Kritikere som USAs handelsminister Steven Mnuchin og sentralbanksjef Jerome Powell, har hevdet at libra kan brukes til hvitvasking av penger eller til narkotikahandel.

Valutaen libra skal etter planen være global og knyttes én-til-én opp mot et fond av tradisjonelle valutaer og verdipapirer hos ordinære sentralbanker.

  • Vil du lese flere artikler fra Aftenpostens utenriksredaksjon? Følg oss på Facebook og Twitter.