52 døde etter jordskred og flom i Kenya

Antall døde etter jordskredene og oversvømmelsene i Kenya i helgen har økt til 52, opplyser myndighetene.

52 mennesker har mistet livet i de vestlige delene av Kenya, etter at kraftig nedbør førte til jordskred og oversvømmelser.

Flere døde har blitt funnet i Pokot-regionen, rundt 35 mil nordvest for hovedstaden Nairobi, etter at store nedbørsmengder førte til jordskred og oversvømmelser.

Kenyas innenriksdepartement opplyste lørdag at redningshjelp fra hæren og politiet, inkludert helikoptre, ble sendt til West Pokot, der det opprinnelige dødstallet var rundt 30.

– Antall personer som nå er bekreftet døde er 52, opplyser guvernøren i West Pokot John Lonyangapuo.

Redningsinnsatsen ble lørdag forsinket fordi uværet har ført til at veier er uframkommelige og bruer er blitt stengt.

Meteorologer advarer nå om at mer kraftig nedbør forventes å ramme landet fram til tirsdag, inkludert West Pokot. Folk oppfordres dermed å være på vakt for nye skred.

Det er ikke bare Kenya som for tiden er rammet av kraftig nedbør, flom og jordskred. I flere land i Øst-Afrika er situasjonen svært alvorlig. Nær én million mennesker bare i Sør-Sudan er rammet av uværet, og frykten øker for at det kan bryte ut epidemier og føre til sult. Også i Etiopia og Tanzania er det meldt om jordskred.

I Somalia er titusener drevet på flukt på grunn av de uvanlig store vannmassene, som eksperter knytter til varmere havtemperatur og klimaendringer.