Hvor mange som døde i massakren i 1989, er fortsatt en statshemmelighet i Kina. Men ofrene minnes hvert år i Victoria-parken i Hongkong.
Vincent Yu / AP / NTB scanpix
En kopi, dog i liten skala, av Den himmelske freds plass ble satt opp i Hongkong på tirsdag. Ideen var å minne folk på stedet der demonstrasjonene i Beijing skjedde i 1989.
Vincent Yu / AP / NTB scanpix
Demonstrantene på Den himmelske freds plass laget en frihetsgudinne i 1989 for å symbolisere kampen for et mer demokratisk Kina. En kopi av denne statuen ble vist frem i Hongkong på tirsdag.
Vincent Yu / AP / NTB scanpix
Se video fra 30-årsmarkeringen i Hongkong
Før lysmarkeringen tirsdag kveld samlet noen få tusen mennesker seg til en demonstrasjon i sentrum av Hongkong.
Etan Liam / Flickr
Universitetsstudenter i Hongkong har laget et minnesmerke for massakren i Beijing i 1989. Verket har fått navnet «skammens søyle», og ble avdekket ved Hongkong-universitetet på tirsdag.
Kin Cheung / AP / NTB scanpix
Studenter ved Hongkong-universitetet viser frem «skammens søyle», som de har laget til minne om massakren i Beijing for 30 år siden.
Kin Cheung / AP / NTB scanpix
Lysene i og rundt Victoria-parken ble skrudd av da folk samlet seg der tirsdag kveld. Dermed ble havet av levende lys synlig i nattemørket.
Vincent Yu / AP / NTB scanpix
Også på Taiwan har det vært flere markeringer for 30-årsdagen for Beijing-massakren. I hovedstaden Taipei er det blant annet satt opp en oppblåsbar variant av det mest kjente bildet fra hendelsen i 1989 – den enslige mannen som stanset en rekke med panservogner i Beijing sentrum.
Chiang Ying-ying / AP / NTB scanpix