Verden

Ukrainsk politi har pågrepet gisseltageren i den kaprede bussen. Alle gisler er løslatt, ifølge Interfax.

Ukrainsk politi har tatt stilling rundt den kaprede bussen.

Den bevæpnede mannen som kapret buss i Lutsk nordvest i Ukraina, er nå pågrepet. Gislene er satt fri, melder nyhetsbyrået Interfax.

  • NTB
  • Morten Schwencke
    Journalist

Saken oppdateres.

Ukrainas sikkerhetstjeneste har opplyst at rundt ti personer var tatt som gisler på bussen. Det er foreløpig ikke klart om noen har kommet til skade.

Tirsdag kveld opplyste ukrainsk politi at gisseltageren var pågrepet og at alle gisler er satt fri, skriver nyhetsbyrået Interfax. Pågripelsen ble gjennomført av Ukrainske spesialsoldater som stormet bussen.

Tidligere på kvelden valgte mannen å frigi tre gisler. Ifølge politiet hadde mannen eksplosiver og våpen. De sier at han har skutt mot dem minst to ganger og kastet en granat som ikke eksploderte.

Politiet har frigitt et bilde av Maksim Krivosj som er mistenkt å stå bak gisselaksjonen i ukrainske Lutsk. Bildet samsvarer med en video som sirkulerer i sosiale medier.

De første meldingene gikk ut på at mannen holdt 20 gisler i bussen. Det hersker imidlertid tvil om hvor mange som var om bord fra starten av, og om noen har klart å rømme.

– Vi har full kontroll på situasjonen. Jeg snakker med spesialistene våre som er i Lutsk. Profesjonelle er på jobb og gjør alt for å sette fri gislene, sa Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj tirsdag ettermiddag, ifølge Reuters.

En stridsvogn er satt inn i forbindelse med gisselsituasjonen i Lutsk i Ukraina.

Tidligere straffedømt

Presidenten sier at gjerningsmannen tok kontroll over bussen klokken 9.25 lokal tid.

Politiet har identifisert ham som Maksim Krivosj (44). Han er født i Russland, er dømt to ganger og har tilbrakt rundt ti år i fengsel.

I sosiale medier har mannen uttrykt frustrasjon med «systemet i Ukraina».

Misfornøyd med systemet

En Twitter-konto som antas å ha blitt brukt av Krivosj, har uttrykt krav om at høytstående embetsmenn og geistlige må erklære at de er terrorister, skriver nyhetsbyrået AP.

Det sirkulerer også en video av den antatte gjerningsmannen i sosiale medier. I meldingen, hvor mannen holder et våpen, uttaler han at systemet ikke kan stoles på.

Lutsk ligger 400 kilometer vest for hovedstaden Kiev.

Store styrker bevæpnet politi har omringet den kaprede bussen.
Politiet har fått bistand fra sikkerhetsstyrker med pansrede kjøretøyer