Verden

- Det er en grunn til at dere bare har sett bilde av Amanda

Anonyme kilder sier til Reuters at kidnappingsoffer Amanda Berry ble funnet i langt bedre forfatning enn de to andre kvinnene.

 • Helle Skjervold

7.mai ble tre kvinner og et lite barn reddet ut av fangenskap i et bolighus i Cleveland, Ohio.

Amanda Berry (27), en av de tre kvinnene, klarte å varsle en nabo, som igjen fikk varslet nødetatene. Siden har Berry, datteren hennes og de to andre kvinnene bedt om ro for å komme seg tilbake til hverdagen.

Politiet har så langt frigitt lite informasjon om den pågående etterforskningen. Kildene som uttaler seg til Reuters, gjør det ifølge nyhetbyrået fordi de er misfornøyd med denne informasjonsstrategien.

Kildene mener det fører til at offentligheten danner seg feil bilde av politiets arbeid og mulighet til å oppdage fangenskapen i årene før pågripelsen.

Grusom behandling

De forteller at de to andre kvinnene, Gina DeJesus (23) og Michelle Knight (32), som oftest ble holdt fanget nede i kjelleren og behandlet atskillig dårligere enn Berry ble. De to skal ifølge Reuters ikke-navngitte kilder være i langt dårligere forfatning enn Berry.

— Det er en grunn til at dere bare har sett bilde av Amanda, sier kilden til Reuters.

Les også

Her stormer politiet «skrekkens hus» i Cleveland

Like etter den dramatiske redningsaksjonen ble det sendt ut bilde av en smilende Berry, men DeJesus er kun observert med en hettejakke godt trukket opp over hodet da hun endelig fikk komme hjem igjen. Knight har vært innlagt på sykehus i flere dager, og har unngått mediene fullstendig.

Kvinnene skal ha vært svært tynne og med kortklipt hår da de ble reddet ut av huset. En kilde sier Castro brukte mat som en del av tortureringen, og at kvinnene er underernærte.

— Han tok med mat til en av de to kvinnene og han tvang dem til å se på mens hans spiste foran dem, sier kilden.

Bundet og tapet fast

Kjelleren der kvinnene ble holdt fanget skal ha vært utstyrt med lenker og hundebånd festet til taket. Her skal kvinnene ha blitt holdt fast med gaffatape i ubehagelige posisjoner, såkalte «stressposisjoner», over lang tid. Denne behandlingen har gitt dem sår og ulike skader.

En av kvinnene skal ha problemer med å bevege hodet på grunn av måten de ble holdt fanget og bundet fast.

- Det er som de har vært holdt som krigsfanger. De har liggesår etter å ha blitt holdt i ulike posisjoner over lang tid, sier Reuters kilde.

Reuters kilder skal ifølge nyhetsbyrået være sentralt plasserte kilder i saken, med kjennskap til hvordan kvinnene ble holdt i fangenskap i Castros hus.

I likhet med Berry ble de to andre ofrene kidnappet for flere år siden like i nærheten av huset de ble holdt fanget i.

De tre kvinnene ble kidnappet hver for seg i årene 2002, 2003 og 2004 og ble holdt fanget i huset til 52 år gamle Ariel Castro. DNA-tester viser at Castro er faren til den seks år gamle datteren til Berry.

Takket for støtten

I helgen takket de tre kvinnene politiet og alle frivillige som har hjulpet til å lete etter dem mens de satt i fangenskap. Via en talsmann ønsket de å gi følgende beskjed:

Les også

- Takk for alt dere har gjort for oss

Amanda Berry: Tusen takk for alt dere gjør og alt dere har gjort. Jeg er så glad for å være hjemme hos familien min.

Gina DeJesus: Jeg er så glad for å være hjemme og vil takke alle for bønnene deres. Nå ønsker jeg bare å få tid til å være sammen med familien min.

Michelle Knight: Takk til alle for deres støtte og lykkeønskninger. Jeg er ved god helse, lykkelig og trygg og vil ta kontakt med familien min, venner og støttespillere når jeg føler at det er riktig.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Ainaz (12) har nettopp kommet ut av IS-fangenskap. Her møter hun familien for første gang på fire år.

 2. VERDEN

  I fire år ble Sherihan (18) solgt fra IS-medlem til IS-medlem. Så klarte hun å få sendt et mobilklipp til familien.

 3. VERDEN

  Søsteren Sadaa (14) forsvant under krigen mot IS. Hun er én av 25.000 savnede.

 4. A-MAGASINET

  «Shane» (3) og «Trisha» (7) ble solgt på nett av sin egen mor til en norsk lokalpolitiker

 5. VERDEN

  Hun ble solgt som slave av IS, men klarte å rømme. Da hun kom til Europa, hadde marerittet fulgt etter.

 6. A-MAGASINET

  Få har tjent så mye penger på kidnappinger som denne gruppen. De gjorde det til en industri.