Taust fra Nord-Korea om tilstanden til Kim

Det er stille fra Nord-Korea om helsetilstanden til deres leder Kim Jong-un etter flere ubekreftede meldinger om at han har gått gjennom en hjerteoperasjon.

De statlige mediene i Nord-Korea har ikke kommet med opplysninger onsdag som avkrefter eller bekrefter rykteflommen om Kim Jong-uns helsetilstand.

Ryktene om Kims alvorlige helsetilstand begynte å svirre da han ikke markerte fødselsdagen til den avdøde bestefaren 15. april, Nord-Koreas grunnlegger og mangeårige diktator Kim Il-sung.

Det er onsdag ikke kommet noen meldinger fra det statlige nyhetsbyrået KCNA eller den statlige avisen Rodong Sinmun som bekrefter eller avkrefter ryktene, skriver Reuters.

Under sin daglige pressebrifing i Det hvite hus onsdag ønsket president Donald Trump Kim god bedring.

Videre sa presidenten at han «muligens» vil ta kontakt med Kim for å se hvordan det går.

– Om han er i den tilstanden som mediene melder, er det veldig alvorlig, sa Trump, men påpekte at han ikke vet om ryktene stemmer.

Sørkoreansk etterretning overvåker det meste som skjer i nabolandet, men har ikke registrert unormal aktivitet de siste dagene.

Kim lider av overvekt, diabetes og hjerteproblemer, og en anonym kilde har spredt påstander om at han gjennomgikk en hjerteoperasjon 12. april, opplysninger som ble viderebrakt av en anonym tjenestemann i Det hvite hus via flere medier tirsdag, inkludert CNN.