Rettsmedisiner tror samtlige ble skutt mer enn én gang

Det sier sjefslegen som ledet identifikasjonsarbeidet etter skolemassakren i Connecticut, der 20 barn ble drept.

afp000449715.jpg

Lørdag 14. desember, cirka klokken 09.30 lokal tid, brøt den 20 år gamle Adam Lanza seg inn på barneskolen Sandy Hook i delstaten Connecticut bevæpnet med to pistoler og et automatgevær. I løpet av få minutter hadde han skutt og drept 26 mennesker. 20 av dem var små barn.

På en pressekonferanse lørdag sa lederen for det rettsmedisinske sa teamet H. Wayne Carver II:

— Jeg tror samtlige ble skutt mer enn én gang

Han sa at alle døde av skuddskader. Carver opplyste at de syv han selv hadde obdusert hadde blitt skutt tre til 11 ganger. To av disse ble skutt på kloss hold. Riflen var drapsmannens primærvåpen, sa Carver.

Gjerningsmannen begikk selvmord, bekreftet rettsmedisineren.

Det rettsmedinske teamet har jobbet i hele natt med å fastslå identiteten til de drepte. Alle de drepte, bortsett fra drapsmannen og hans mor, er identifisert og navnene er offentliggjort. Alle de drepte barna - tolv gutter og åtte jenter, var seks og syv år. Rettsmedisinerne tok bilder av de døde barna for at foreldrene skulle kunne identifisere dem.

Les også

Dette er de drepte i Sandy Hook-massakren

Carver fortalte om omfattende skuddskader.

-Jeg har drevet med dette i en tredjedel av et århundre, og jeg er kanskje ikke så senisitiv som en gjennomsnittsperson, men dette er antakeligvis det verste jeg har sett, og det verste mine kolleger har sett, sa han.

Drapsmannens identitet er ikke offisielt fastslått. Carver opplyste at rettsmedisinerne skal obdusere liket av ham og moren søndag.