Verden

Kina åpner kontor for sikkerhetsagenter i Hongkong

Kina åpnet onsdag et nytt kontor for sine sikkerhetsagenter i Hongkong etter at den omstridte nye sikkerhetsloven ble innført i forrige uke.

Journalister tar bilder og video etter en åpningsseremoni for Kinas nye kontor for ivaretakelse av nasjonal sikkerhet i Hong Kong, onsdag 8. juli 2020. Foto: Kin Cheung / AP

 • NTB-AFP

Det nye kontoret er i et hotell ved siden av Victoria-parken, der demonstrasjoner og protester mot Kina har vært arrangert i årevis, inkludert en årlig minneprotest for undertrykkelsen på Tiananmen-plassen i 1989.

En plakett med sikkerhetsorganisasjonens navn ble avdekket på hotellets vegg onsdag morgen, og politiet blokkerte gatene rundt med vannfylte barrierer. Et kinesisk flagg ble også heist foran bygget.

Les også

Kina planlegger nettsensur i Hongkong

Den nye sikkerhetsloven, som ble innført etter flere år med protester mot Kina, gjør undergraving, separatisme, terrorisme og utenlandsk innblanding til kriminelle handlinger.

Loven er den groveste krenkelsen av avtalen som ble inngått mellom Kina og Storbritannia i forbindelse med overføringen av Hongkong til Kina i 1987, og som garanterte at Hongkong kunne ha sitt eget politiske system med ytringsfrihet i 50 år

Les mer om

 1. Hongkong
 2. Kina

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Raseriet øker etter at Hongkong-akademiker fikk sparken

 2. VERDEN

  Demokratiforkjemper har flyktet fra Hongkong

 3. VERDEN

  Loven skulle skape ro og orden. Første dag var Hongkong preget av tåregass, vannkanoner og massearrestasjoner.

 4. VERDEN

  Protester ventes i Hongkong etter forslag om sikkerhetslov

 5. VERDEN

  Flere hundre demonstrerte i gatene i Hongkong

 6. VERDEN

  USA skroter tre avtaler med Hongkong