Verden

Skyting på grensa mellom Syria og Tyrkia

Tyrkiske regjeringsstyrker støtte søndag sammen med jihadister fra al-Qaida på grensa mellom Tyrkia og Syria. Samtidig rullet tyrkiske stridsvogner inn i Syria.

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har varslet en offensiv mot al-Qaida i Syria. Foto: Yasin Bulbul / AP / NTB scanpix

Det var i nærheten av grensebyen Kafarlusein, lengst nord i Idlib-provinsen, at de tyrkiske soldatene og islamistene i Hayat Tahrir al-Sham utvekslet ild.

Skuddvekslingen skjedde dagen etter at Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan kunngjorde at pro-tyrkiske syriske opprørere innleder en offensiv mot Hayat Tahrir al-Sham-koalisjonen i nærmeste framtid.

Skuddvekslingen startet da al-Sham-jihadistene åpnet ild mot tyrkiske soldater som var i ferd med å fjerne en mur langs grensa. Noen av de tyrkiske granatene rammet en flyktningleir på syrisk side av grensa.

Det er ikke meldt om drepte eller sårede.

Jihadist-kontrollert

Store deler av Idlib-provinsen som i nord grenser til Tyrkia, er under kontroll av Hayat Tahrir al-Sham, en gruppe som ikke omfattes av nedtrappingen av militær aktivitet i Idlib som Russland, Iran og Tyrkia er blitt enig om.

Som forberedelser til den varslede offensiven mot Idlib, har Tyrkia sendt soldater, stridsvogner og våpensystemer til grensen mot Syria. Tyrkiske soldater har også fjernet deler av en sikkerhetsmur som myndighetene i Ankara har oppført på grensen, for å la stridsvogner passere.

-Rekognoseringsoppdrag

Søndag ettermiddag rullet det en kolonne med tyrkiske stridsvogner inn i den syriske Idlib-provinsen, opplyser den syriske aktivistgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR). Styrken var ifølge kilder SOHR har snakket med, på rekognoseringsoppdrag.

Kolonnen hadde ifølge SOHR kurs mot den nordlige Aleppo-provinsen, som ligger nær kurdiskkontrollerte områder.

Myndighetene i Ankara har så langt ikke kommet med offisielle kommentarer til opplysningene fra SOHR.

Relevante artikler

 1. VERDEN

  – Russisk angrep mot tre sykehus i Syria

 2. VERDEN

  Emir (2) ble drept av en granat. Nå advarer Tyrkia om at fredsprosessen i Syria er truet.

 3. VERDEN

  FN: Kampene i Idlib nærmer seg flyktningleirer

 4. VERDEN

  Trump krever stans i bombingen av Idlib

 5. VERDEN

  Dødstallet stiger etter eksplosjon i ammunisjonslager

 6. VERDEN

  Putin og Erdogan vil opprette demilitarisert sone i Idlib