Verden

FN-rapport: Arbeid mot sult og underernæring stagnerer

Hele 486 millioner mennesker i Asia og stillehavsområdene er underernært eller sulter, ifølge en ny rapport fra FNs mat- og landbruksorganisasjon.

En jente i Myanmar knuser spiselige skjell og selger dem som snacks på gaten i Yangon. Mer enn halvparten av verdens feilernærte barn bort i Asia- og Stillehavsregionen, ifølge FN.
  • og NTB

FNs mat- og landbruksorganisasjon (FAO) sier fremgangen i arbeidet med å redusere sult, feil- og underernæring i regionen ser ut til å ha stanset opp.

Ifølge rapporten, som ble lansert fredag, bor mer enn halvparten av de feilernærte barna i verden i Asia- Stillehavsregionen.

Det har videre vært en forverring i sultrelaterte skader som kan gi varige mén, på grunn av mangel på matsikkerhet og hygiene, til og med i store byer i relativt velstående land.

En hjemløs man sover på gulvet på markedet Kampung Baru i Malaysia. Hovedårsaken til sult i verden er fremdeles fattigdom og dernest mangel på tilgang til mat.

Hovedårsaken til at folk sulter er fremdeles fattigdom og mangel på tilgang til mat.

Under- og feilernæring skyldes ulik tilgang på god mat, rent vant og toaletter.

Mange av dem som sulter arbeider i landbruket eller i andre uformelle jobber, der de ikke har tilgang til sosialhjelp i krisetider eller har råd til å betale det ekstra det koster å kjøpe næringsrik mat til familien.

Ifølge rapporten fra FAO som kom i september var 821 millioner mennesker kronisk underernært ved utgangen av fjoråret, mot 804 millioner ett år tidligere.

Les mer om

  1. Nødhjelp
  2. FN
  3. Sult
  4. Asia