Verden

Minst 24 mennesker omkom i togulykke i Tyrkia - titalls skadet

Minst 24 mennesker mistet livet da et passasjertog sporet av i det nordvestre Tyrkia, opplyser landets myndigheter. I tillegg er titalls personer skadet.

Redningsmannskaper og jernbanepersonell fotografert ved åstedet for ulykken mandag. Foto: OSMAN ORSAL / X02255

 • og NTB

Ulykken skjedde nær byen Corlu omkring 100 kilometer vest for Istanbul søndag. Toget var på vei fra Kapikule nær grensen til Bulgaria, til Istanbul. Det skal ha vært om lag 360 passasjerer om bord da ulykken inntraff.

Toget, som ifølge opplysningene hadde fem vogner, sporet av, og flere av vognene veltet. Visepresident Recep Akdag opplyser mandag morgen at minst 24 mennesker omkom.

Helseminister Ahmet Demircan forteller at 338 personer har fått tilsyn på sykehus etter ulykken, ifølge tyrkiske medier, som skriver at 124 mennesker fremdeles ligger på sykehus.

Skadede passasjerer fikk hjelp av vitner og ambulansepersonell like etter ulykken. Foto: Dogan News Agency

Ulykken skjedde som en følge av ustabilt og utfordrende værforhold, har myndighetene opplyst. Kraftig regn den siste tiden skal ha gjort bakken i området gjørmete. Ifølge landets transportminister Ahmet Arslan ble toglinjen sjekket senest i april, skriver nyhetsbyrået Anadolu.

Store styrker var på stedet for å hjelpe til i redningsarbeidet, deriblant over 100 ambulanser og en rekke militærhelikoptre. Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan kondolerte søndag kveld overfor pårørende til de som har mistet livet i ulykken.

 1. Les også

  Minst ti omkom i togulykke i Tyrkia

 2. Les også

  Flere skadd i togulykke i Østerrike

 3. Les også

  To omkom og 116 skadet i togulykke i USA

Les mer om

 1. Tyrkia
 2. Togulykker
 3. Jernbane