Københavns Zoo: - Nødvendig å avlive fire friske løver

Dyrevenner over hele verden reagerer kraftig på at dyrehagen i København har avlivet fire friske løver, to gamle og to unge, for å få plass til én ny som skal danne ny flokk.

1493310_776119865733163_692181789_o-1ea8FbkzYq.jpg
  • Hans O. Torgersen
    Hans O. Torgersen

Avlivingen er en del av et generasjonsskifte i den zoologiske hagen, som ligger i Frederiksberg kommune i utkanten av sentrum av den danske hovedstaden.

Tirsdag strømmet det inn til dels sterkt følelsesladede kommentarer på Facebook-siden til dyrehagen.

Københavns Zoo skriver på sine internettsider at generasjonsskiftet blant parkens løver har vært planlagt lenge fordi de to avlsløvene har blitt meget gamle.

— Nå, når de to unge hunnene som ble født i 2012 er blitt kjønnsmodne, og for øvrig er friske og raske, kan de ta over for den gamle hunnen og danne et sterkt trekløver sammen med den nye hannen, heter det i uttalelsen.

- Helt nødvendig

Dyrehagen mener avlivingen av den gamle hannen, den gamle hunnen og to unge hannløver, var helt nødvendig på grunn av løveflokkens naturlige struktur og adferd.

- De to unge løvene var ikke gamle nok til å klare seg selv og dessuten ville de blitt drept av den nye hannløven så snart han fikk sjansen, heter det på dyreparkens internettsider.

Direktøren i Københavns Zoo, Steffen Stræde, sier på nettsidene at dyreparken er anerkjent over hele verden for sitt arbeid med løver.

— Jeg er stolt over at et av Zoos egne kull nå kan danne kjernen i en ny løveflokk og dermed være utgangspunkt for Zoos neste løveæra, sier Stræde.

LES OGSÅ:

Les også

15 flamingoer drept i dyrehage

Giraff ble også avlivet

Forrige gang Københavns Zoo høstet storm blant dyrevenner var i februar da man avlivet en frisk giraff, som deretter ble obdusert foran publikum og gitt som mat til parkens kjøttetere.

Giraffen ble avlivet for å unngå innavl og Københavns Zoo forsøkte å forklare dette for dyrevenner og andre i denne artikkelen på sine nettsider.