Verden

Oscarnominerte «Thelma» nådde ikke opp

Joachim Triers spillefilm «Thelma» var en av 92 filmer nominert i kategorien beste fremmedspråklige film før neste års Oscar-utdeling, men nådde ikke opp. 

Filmen «Thelma», som Joachim Trier har regi på og skuespiller Eili Harboe spiller hovedrollen i, var Norges kandidat til Oscar-utdelingen neste år.
  • og NTB
Nyhetsbrev Få oversikten med vårt nyhetsbrev om Ukraina

Torsdag offentliggjorde det amerikanske filmakademiet de ni filmene som er videre til siste runde før filmprisen deles ut i 2018.

Svenske Ruben Östlunds Cannes-vinner «The Square» er blant dem som fortsatt har en sjanse til å vinne.

Ellers på listen er Chiles «A Fantastic Woman», Tysklands «In the Fade», Ungarns «On Body and Soul», Israels «Foxtrot», Libanons «The Insult», Russlands «Loveless», Senegals «Félicité» og Sør-Afrikas «The Wound».

Oscar-utdelingen går av stabelen søndag 4. mars.

  • Både Thelma og The Square er blant årets beste filmer, ifølge Aftenpostens anmeldere. Her er listen.

«Imponerende nyvinning»

Juryen som valgte ut «Thelma» som norsk Oscarkandidat i september, begrunnet valget med at filmen «står frem som en imponerende nyvinning i norsk filmkunst».

– Med denne filmen har Joachim Trier, hans med-manusforfatter Eskil Vogt og resten av teamet formidlet en historie som kan nå bredt ut og som vi har stor tro på som vår Oscar-kandidat, sa Oscar-komiteens leder Sindre Guldvog.

Han trakk spesielt frem hovedrolleinnehaver Eili Harbos innsats i filmen.

«Joachim Trier setter himmel og jord i bevegelse som ingen annen norsk filmskaper før ham», skrev Aftenpostens anmelder Kjetil Lismoen om filmen da den kom ut.

Les også

  1. LES OGSÅ: Joachim Trier: – Alt jeg gjør, er ekstremt personlig

  2. LES OGSÅ: «The Square:» Provokatøren Østlund i storform

Les mer om

  1. Film