Verden

Ebola-smittet hjelpearbeider til USA for behandling

To amerikanske hjelpearbeidere er smittet med den dødelige sykdommen ebola i Afrika og blir om kort tid fløyet hjem til USA for behandling.

Kent Brantly fotografert i samtale med en kollega på ELWA-sykehuset i Monrovia, Liberia. NTB SCANPIX/REUTERS/Samaritan's Purse

 • Hans O. Torgersen
  Journalist

Doktor Kent Brantly iført beskyttelsesutstyr under arbeidet med ebola-smittede pasienter. NTB SCANPIX/REUTERS/Samaritan's Purse

De to er legen Kent Brantly og misjonæren Nancy Writebol, som ble smittet av ebola mens de arbeidet i Liberia for den kristne hjelpeorganisasjonen Samaritan's Purse og SIM, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Misjonæren Nancy Writebol sammen med ektemannen David. NTB SCANPIX/REITERS/InChrist Communications

Et fly med en spesialinnrettet, isolert del til transport av smittefarlige pasienter, har lettet fra Cartersville i Georgia for å hente en amerikansk pasient. Ifølge flere medier er denne pasienten enten Brantly eller Writebol og den andre skal også være på vei hjem.

Egen avdeling står klar

På et sykehus i Atlanta er det innredet en egen avdeling med strenge smitteverntiltak, like ved hovedkvarteret til USAs folkehelseinstitutt, Centers for Disease Control and Prevention (CDC), for å kunne ta i mot denne typen pasienter, skriver CNN.

Dr. Brantly lager en klorin-oppløsning for desinfisering på ELWA-sykehuset i Monrovia i Liberia. NTB SCANPIX/REUTERS/Samaritan's Purse

Brantlys kone, Amber Brantly, skriver dette i en pressemelding: «Jeg er fortsatt håpefull og overbevist om at Kent vil bli frisk fra denne forferdelige sykdommen».De to hjelpearbeiderne vil være de første ebola-smittede som lander på amerikansk jord. Tilstanden til de to beskrives som stabil, men alvorlig. Ifølge CNNs kilder er deres tilstand blitt forverret det siste døgnet.

— Deres beste sjanse ti å overleve er å komme tilbake til USA, sier virologen, dr. Charles Cjiu fra University of California San Francisco, til CNN.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. VERDEN

  WHO erklærer ebolaepidemi i Kongo

 2. VERDEN

  Mistanke om ebolatilfelle i Sverige

 3. A-MAGASINET

  Lønnen er lav, boforholdene elendige og toalettene uten dør. Likevel jubler Lindis Hurum

 4. VERDEN

  Ny ebola-medisin viser seg svært effektiv i testforsøk: – Over 90 prosent kan overleve

 5. VERDEN

  Ebola-viruset har nådd storbyen Goma i Kongo

 6. VERDEN

  Helsearbeidere fortviler i ebola-herjede DR Kongo: Lege drept på jobb