Verden

Vil selge dødsvraket

Den franske limousineieren mener han kan få en million pund for bilen prinsesse Diana satt i da hun døde.

En politietterforsker jobber ved vraket etter ulykken i 1997. Franske myndigheter konkluderte med at det var en ulykke. Dianas sjåfør, Henri Paul, hadde høy promille da de kræsjet.
  • Randi Johannessen
Nyhetsbrev Få oversikten med vårt nyhetsbrev om Ukraina

Det er franskmannen Jean Francois Musa som eier den sorte limousinen, som han leide til Mohamed al Fayed. Mohamed al Fayed er faren til Dodi al Fayed, som var Dianas kjæreste. Han omkom sammen med prinsessen og deres sjåfør Henri Paul i ulykken i 1997.

— Et uvanlig vrak

Bilen står hos politiet i det sørvestlige London etter at etterforskere har undersøkt bilen i over ett år. Nå ønsker Jean Francois Musa at politiet leverer tilbake bilen, slik at han kan selge den til høystbydende. - Det er et svært uvanlig vrak, lik det James Dean omkom i, sier Musa til Daily Mail. Han forteller videre at han vurderte om han skulle gi vraket til Mohamed al Fayed fordi sønnen hans omkom i ulykken, eller til et museum. Men nå har han altså ombestemt seg. - Vraket tilhører meg. Jeg ønsker å selge det, og vi har blitt fortalt at mange firmaer eller enkeltpersoner vil betale en formue for det, slår han fast. Han mener en million britiske pund ikke er noen upris for bilen.

Sendt til London

Bilen ble fjernet fra Alma tunnelen i Paris kort tid etter ulykken. Etter åtte år i politiets varetekt i Paris, ble bilen sendt til videre undersøkelser i London i fjor. Undersøkelsen av ulykkesbilen er en del av den omfattende etterforskningen av Dianas død som nå nærmer seg slutten. Etterforskerne har konkludert med at det ikke var noe galt med bilen, eller at noen har tuklet med den, skriver Daily Mail. Tidligere sjef for Scotland Yard, Lord Stevens, skal presentere rapporten fra den

Les også

Ny informasjon om Dianas død

  1. desember. Det er ventet at også han, som franske myndigheter, vil konkludere med at det var en ulykke, noe som tilbakeviser de mange teoriene om at Diana ble myrdet.

Vekker harme

Jean Francois Musa har engasjert advokat for å få frigitt limousinen. Han ønsker også en kompensasjon av fransk eller britisk politi fordi han ikke har fått noen erstatning for den lange tiden de har vært i besittelse av bilen. Musas uttalelser har vakt sterke reaksjoner i Storbritannia. Han kritiseres for å profittere av tragedien, og mange mener at et eventuelt salg av vraket vil bli en ny belastning for prinsesse Dianas to sønner, prins William og prins Harry. — Hvis Musa hadde noen som helst verdighet og ære, ville han gitt bilen til meg som et minne. Det er umoralsk av ham å forsøke å tjene penger på denne tragedien. Vi ga hans limousinfirma en rekke oppdrag, og han tjente gode penger på oss. Og så er dette er takken, sier Mohamed Al Fayed til britisk presse. Musas advokat Jean-Luc Marchand har søkt en ankeinstans om at bilen skal returneres til hans klient så snart etterforskningen er avsluttet. Saken skal opp til høring neste måned.

Les også

  1. Prinsene raser mot Diana-bilder

  2. Ny informasjon om Dianas død