Biden ber senatet vente med å godkjenne Barrett til etter valget

Presidentkandidat Joe Biden ønsker ikke at Amy Coney Barrett skal godkjennes som ny høyesterettsdommer før valget i november.

Joe Biden oppfordrer Senatet til å vente med å godkjenne en ny dommer til USAs høyesterett til etter presidentvalget i november.

Biden kommer med en oppfordring til senatet om å vente med å godkjenne Barrett til etter valget i november. President Donald Trump nominerte lørdag den konservative dommeren Amy Coney Barrett til den ledige plassen i høyesterett.

– Senatet bør ikke fylle denne ledige plassen før etter at det amerikanske folket har valgt deres neste president og den neste kongressen, sa Biden kort tid etter at nominasjonen ble offentliggjort.

Det ble stor dragkamp mellom republikanerne og demokratene da Barack Obama ønsket å nominere en kandidat ni måneder før valget i 2016. Den endte med at republikanerne blokkerte nominasjonen til valget var avholdt, og Trump fikk nominere sin kandidat etter å ha vunnet valget.

Dersom Barrett blir godkjent rokker det betydelig ved maktbalansen i høyesterett, noe Biden mener gjør valget i november ekstra viktig. Han mener særlig helsereformen kjent som Obamacare står i fare for å ryke.

– Barrett har en merittliste som viser at hun har vært uenig med USAs høyesteretts beslutning om å opprettholde helsereformen, sier Biden.

– Det amerikanske folket vet at beslutningene fra USAs høyesterett påvirker deres liv. USAs grunnlov ble designet for å gi velgerne en mulighet til å bli hørt om hvem som skal sitte i høyesterett. Dette øyeblikket er nå, og deres stemme bør bli hørt, sier Biden.