Verden

Belgias tidligere ukjente prinsesse har møtt sin far

Kvinnen som Belgias tidligere kong Albert fikk utenfor ekteskap, og som han lenge ikke ville anerkjenne, har nå møtt sin far for første gang.

Belgias tidligere konge Albert sammen med dronning Paola og datteren Delphine, som han fikk utenfor ekteskap og som først nå er anerkjent som prinsesse.
  • Ingeborg Moe
    Journalist
  • NTB

Delphine Boël (52) kjempet i flere år for at mannen hun mente var hennes biologiske far, skulle avgi DNA-prøve. Eks-kongen ble truet med bøter om han ikke tok DNA-testen.

Til slutt ble prøven tatt. Dermed ble det fastslått at kong Albert (86) var kvinnens far.

Nå er det ikke lenger noen tvil om farskapet.

Tirsdag opplyste det belgiske kongehuset at far og datter har møtt hverandre for første gang. Vedlagt pressemeldingen er et bilde av en smilende prinsesse sittende ved siden av Albert II og hans kone dronning Paola.

Delphine Boël fikk for få uker siden retten til å bruke tittelen prinsesse, og hun kaller seg i dag prinsesse Delphine av Saxe-Coburg.

Tid for forsoning

Kong Albert abdiserte i 2013 og overlot kongedømmet til sin sønn Philippe (60). Delphine møtte sin halvbror, kongen, for over en uke siden.

– Det var et varmt møte. Vi fikk muligheten til å bli kjent med hverandre i en lang og god samtale der vi snakket om våre liv og felles interesser, sa kong Philippe og Delphine i en felles uttalelse den gang.

Nå har også eks-kong Albert møtt sin datter, sammen med sin kone, dronning Paola i Belvedere-slottet i Brussel.

– Denne søndagen, 25. oktober, ble et nytt kapittel åpnet, fylt av følelser, lindring, forståelse og håp, heter det i en uttalelse fra slottet.

– Etter tumultene som har vært, sårene og smerten, kommer tiden for tilgivelse, heling og forsoning. Det er veien, tålmodig og noen ganger vanskelig, som vi har bestemt oss til å gå sammen, skriver de.

Prinsesse Delphine er kunstner og startet for syv år siden en juridisk kamp for å få kongen til å akseptere farskapet. Hun har tidligere sagt at eks-kongen og hans familie nektet å ha noe med henne å gjøre frem til de møttes den siste uken.

Les også

  1. Belgisk konge. Jobben fra helvete.

Les mer om

  1. Belgia
  2. Monarki