Skah krever at marokkanske myndigheter griper inn

Eks-idrettsstjerne demonstrerte foran den norske ambassaden i Rabat.

Khalid Skah hevder norske myndigheter var delaktige i å smugle hans to barn ut av Marokko. FOTO: REUTERS

Den marokkanske avisen al-Bayan skriver onsdag at den marokkanske idrettsstjernen Khalid Skah på nytt har demonstrert foran den norske ambassaden i den marokkanske hovedstaden Rabat, etter at det har kommet frem i norske medier at to forsvarsansatte var involvert i å smugle han og Anne Cecilie Hopstocks to barn ut av Marokko.

Det marokkanske utenriksdepartementet holder onsdag kveld klokken 19.00 en pressekonferanse i Rabat. Aftenposten.no er tilstede og følger saken!

Til den arabiske storavisen al-Sharq al-Awsat krever Skah at marokkanske myndigheter gjør det de kan for at hans to barn kommer tilbake til Marokko.

— Dette er det minste man kan gjøre. Ballen er nå i hendene til marokkanske myndigheter, som har ansvaret for å få barna mine tilbake, sier Skah

Skah ber marokkanske myndigheter etterforske «forbryterne» som han anklager for å ha «kidnappet» hans to barn.

Både Skah og marokkansk UD hevder nå også at norske mydnigheter har innrømmet delaktighet i saken.

Ballen er nå i hendene til marokkanske myndigheter.
Khalid Skah til den arabiske storavisen al-Sharq al-Awsat 3. februar, 2010.

Smuglet ut

Det var 19. juli i fjor at to norske offiserer tilknyttet marinejegerkommandoen deltok i en aksjon for å smugle barna til Khalid Skah ut av Marokko. Hans ekskone Anne Cecilie Hopstock betalte for operasjonen, som ble ledet av en tidligere norsk politimann.

Hverken forsvarsminister Grete Faremo eller utenriksminister Jonas Gahr Støre mener norske myndigheter var innblandet, selv om en norsk diplomat ved ambassaden i Marokko kjørte de to barna til et hemmelig møtested der de ble overlatt til offiserene.

En ambassadeansatt kjørte de to barna på fluktens første etappe og to offiserer ved marinejegerkommandoen seilte båten de kom seg fra Marokko til Spania i.

Godkjente

På pressekonferansen sa Støre at UD godkjente at den norske ambassaden skulle åpne dørene sine og slippe barna inn, og deretter slippe dem ut igjen.

Skah har også tidligere beskyldt norske myndigheter for å ha vært «involvert» i transporten av han og Anne Cecilie Hopstocks to barn ut av Marokko.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre og Forsvarsminister Grete Faremo under en pressekonferanse om omstendighetstendighetene rundt barna til den tidligere OL-vinneren Khalid Skah.FOTO: CORNELIUS POPPE / SCANPIX