139 drepte på Gazastripen. 39 av dem er barn. Nå ber FN om umiddelbar våpenhvile.

Minst ti palestinere er drept i nye luftangrep på Gazastripen lørdag. Uroen sprer seg til Vestbredden.

Israel gjennomførte luftangrep mot flere mål på Gazastripen natt til lørdag.

Israel fortsetter å sende luftangrep mot Gazastripen. Lørdag ble en familie på ti drept i et israelsk luftangrep, melder nyhetsbyrået AFP.

Åtte barn og to kvinner ble drept da en bygning på tre etasjer raste etter luftangrepet i flyktningleiren al-Shati. Alle tilhørte samme familie.

AP skriver at minst ti palestinere er blitt drept lørdag i det de omtaler som det dødeligste luftangrepet siden volden blusset opp.

Militante palestinere fortsetter å sende raketter mot Israel. I tillegg sprer volden seg fra Jerusalem og til resten av regionen. Fredag ble 11 palestinere skutt og drept av israelsk militære på Vestbredden.

FNs generalsekretær António Guterres ber nå om umiddelbar våpenhvile.

– Den pågående militære eskaleringen har ført til store lidelser og ødeleggelser. Den har krevd mange sivile liv, blant annet mange barn, uttaler Guterres ifølge Times of Israel.

– Kampene kan potensielt føre til en ukontrollerbar sikkerhets- og humanitær krise og føre til ytterligere ekstremisme. Ikke bare på det okkuperte palestinske området og i Israel, men i regionen som helhet, sier Guterres videre.

FNs generalsekretær António Guterres ber om umiddelbar stans i kamphandlingene mellom Israel og palestinerne.

Angrepene fortsetter

Til tross for økt diplomatisk innsats for å få i stand en våpenhvile mellom Israel og militante palestinere på Gazastripen, fortsatte angrepene natt til lørdag.

Israel gjennomførte luftangrep mot flere mål på Gazastripen:

  • Natt til lørdag opplyste det israelske forsvaret (IDF) at det hadde slått til mot det som omtales som et «operasjonskontor» tilhørende Hamas, i sentrum av Gaza by.
  • I tillegg gjennomførte Israel luftangrep gjennom natten mot det IDF kaller «underjordiske utskytningssteder». Dette er et tunnelnettverk som Hamas har gravd ut under boligområder.

Siden konflikten skjøt fart mandag har Israel har slått til mot 800 mål på Gazastripen.

De siste tallene fra palestinske helsemyndigheter på den Hamas-kontrollerte Gazastripen viser 139 drepte, blant dem 39 barn, og 950 sårede.

Røyk steg til værs etter et israelsk luftangrep mot en bygning i Gaza by torsdag.

Samtidig fortsetter militante palestinere å sende raketter mot Israel. I den sørlige delen av israel ble luftvernsirener utløst gjennom natten, slik de er blitt hver dag siden mandag.

En rakett slo ned i havneområdet i Ashdod der den traff et oljelager. Det utløste en enorm eksplosjon og høye flammer som sto til værs, skriver Times of Israel.

IDF la ut en video som viser flammene på stedet.

– Dette skal ikke forbli ubesvart, skrev IDF på Twitter.

Det forelå tidlig lørdag morgen ingen meldinger om drepte eller sårede. Dette var andre gang at drivstofftanker hadde blitt truffet av raketter i havnen og ved et nærliggende raffineri i den israelske havnebyen.

Over 2.000 raketter er blitt skutt mot Israel siden mandag. I samme tidsrom har åtte mennesker, blant dem en liten gutt, blitt drept på israelsk side. Over 560 mennesker er såret.

Familien Srors leilighet i Petah Tikva i den sentrale delen av Israel ble ødelagt i et rakettangrep fra Gazastripen torsdag.

Volden øker

Gjennom uken har Israel også måttet håndtere interne sammenstøt mellom landets egne statsborgere. Ekstremistiske jøder og israelske arabere har støtt sammen i flere byer. Begge gruppene har også støtt sammen med israelsk politi.

På israelsk-okkuperte Vestbredden har palestinere støtt sammen med israelske militære.

Fredag ble 11 palestinere ble drept i voldelige sammenstøt, ifølge tall fra palestinske helsemyndigheter. Over hundre skal ha blitt skadet.

Det skjedde under voldsomme demonstrasjoner i flere byer på Vestbredden. Flere hundre palestinere protesterte mot angrepene på Gaza og israelske handlinger i Jerusalem.

Ti palestinere ble skutt og drept av israelske soldater. En ellevte palestiner ble drept da han forsøkte å knivstikke en soldat, skriver AP.

Fredag var det store protester på israelsk-okkuperte Vestbredden. 11 palestinere ble skutt og drept av israelske sikkerhetsstyrker.

Diplomati

Israels angrep mot Gazastripen startet mandag som svar på at Hamas og andre palestinske væpnede grupper begynte å sende raketter mot Jerusalem.

FNs sikkerhetsråd skal møtes søndag klokken 16 norsk tid for å diskutere situasjonen. Det blir det tredje møtet i Sikkerhetsrådet på én uke. De to tidligere gangene satte USA foten ned for en felles uttalelse som Norge, Kina og Tunisia hadde tatt initiativ til.

I motsetning til de to tidligere møtene, skal søndagens møte gå for åpne dører.

Fredag ankom Hady Amr, en av toppene i det amerikanske utenriksdepartementet som har ansvaret for saker som omhandler Israel og Palestina, Israel. Der skal han ha samtaler med israelske ledere og palestinske ledere på Vestbredden.