Verden

Overlevde Solitaer tsunamien?

Solitaer (4) ble borte under tsunamien. Nå håper Sascha Meissmer og kona Patchara at de får datteren tilbake i julepresang.

 • Nina Lødemel

Ekteparet har fått nytt håp etter at de så bildet av det de tror er deres fire år gamle datter. Hun har vært savnet siden tsunamien andre juledag i fjor.

Bildet viser en jente med brunt hår som sitter på et adminstrasjonskontor i Phuket, skriver AP.

— Vi sluttet aldri å lete etter henne fordi flere personer så henne i live en uke etter tsunamien. Jeg håper og ber om at jeg skal få tilbake datteren min i julegave. Vi er helt sikre på at jenta på bildet er vår datter, sier mammaen Patchara Panyasim i et telefonintervju med AP.

Datteren i armene

Faren, Sascha Meissmer (36) fra Frankfurt, eide en bungalow og en restaurant i provinsen Phang-nga. Han har bodd i Thailand i åtte år.

Da tsunamien traff land stod moren med datteren Solitaer i armene.

Familien var i restauranten da bølgen kom. Moren, med datteren i armene, ble skylt 100 meter med bølgen, men overlevde. Patchara var på sykehuset mens Sascha lette etter datteren. Faren beskriver den fortvilte letingen.

Nytt håp

— Det var ingen som hjalp oss. Til og med vennene våre sa at de ikke trodde at datteren vår hadde overlevd, sier faren til Solitaer.

Nytt håp ble tent da paret så et bilde av det de tror er datteren på en webside som ble opprettet etter tsunamien. De så bildet på www.phuketremembers.com forrige uke. Senere dukket bildet opp i en thailandsk avis.

På tirsdag skal de to i møte med guvernøren i Phuket for å finne ut av saken.

På bildet ser vi tjenestemenn sammen med den lille jenta. Man tror at disse tjenestemennene jobber på administrasjonskontoret i Phuket. Hvis dette stemmer er disse under guvernørens kontroll. De kan ha sett lille Solitaer i live etter at bølgen slo inn over land.

Det er ikke endelig bekreftet at jenta på bildet er Solitaer.

Det tysk-thailandske paret er helt sikre på at det er deres datter Solitaire som er avbildet her.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Tallet på døde stiger etter turistbåtforlis i Thailand

 2. VERDEN

  En helt spesiell teknikk gjorde at Kripos kunne identifisere tsunamiofre. 15 år senere husker Håvard Arntzen fortsatt lukten.

 3. VERDEN

  Jenta (2) havnet på verdens forsider: Historien bak det hjerteskjærende bildet er ikke som mange tror

 4. VERDEN

  Indonesia bruker droner i jakten på overlevende

 5. VERDEN

  Reagans datter gråt da hun hørte lydopptak der faren kaller afrikanere apekatter

 6. VERDEN

  Dødstallene stiger etter jordskjelv i Indonesia